Åse Vigdis Vikanes

Gynklinikk Nydalen
Kvinne, 60 år

Spesialisering

Fødselshjelp og kvinnesykdommer

Godkjenning

Autorisasjon (1989)

Advarsler

Sjekk eventuelle reaksjoner fra Helsetilsynet

Vurderings­varsel

Bli varslet når nye vurderinger blir publisert

Praksis

Åse Vigdis Vikanes er gynekolog i Oslo

Brukernes vurderinger

Samlet vurdering
(9)
9 vurderinger
Tilgjengelighet
(7)
7 vurderinger
Tillit og kommunikasjon
(8)
8 vurderinger
Service
(7)
7 vurderinger

Siste vurderinger av Åse Vigdis Vikanes

Flink gynekolog, men bør jobbe med sine feministiske verdier

Klinikk: Gynklinikk Nydalen Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Selv om det er tydelig at Åse Vikanes er en kunnskapsrik og erfaren gynekolog, så manglet hun empati. Jeg gikk til henne da jeg var singel og 28-29 år, og hun antydet gjentatte ganger at jeg "må finne meg en mann" og flere ganger sagt ting i retning av at jeg "skal vel få barn snart". Dette gjorde at jeg ved flere anledninger gikk ut derfra med en klump i magen. Jeg forstår at dette ikke er vondt ment, men det bidrar til å legge en byrde på unge kvinner. Det er ikke noen enkel øvelse å finne seg en partner, og det er svært personlig. For mange ligger det kanskje også såre historier bak dette. Og hvis man er singel er det å skulle få barn utenfor rekkevidde, enten det er noe man ønsker seg eller ikke. Det siste man trenger er at noen antyder at man "burde" få barn snart, selv om det medisinsk sett er lurt. Jeg syns det er viktig at leger som jobber spesialisert innen kvinnehelse unngår å pirke i ting som kan være sårt for unge kvinner. Samfunnet legger stort press på oss om at vi skal ta utdannelse, bli gift, få barn og gjøre karriere. Jeg syns at en gynekolog burde ha et bevisst forhold til dette og unngå å bidra til å legge dette presset på unge kvinner. I tillegg finnes det unge kvinner ikke ønsker verken å få kjæreste eller å få barn. De burde få mulighet til å gå til gynekologen sin (som kan være en medisinsk nødvendighet for dem), uten å bli pålagt skam eller press om å leve et liv innenfor strenge samfunnsnormer.

Meget ubehagelig opplevelse

Klinikk: Gynklinikk Nydalen Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Har aldri hatt en slik ubehagelig opplevelse noen gang hos en gynekolog. Jeg er nå 69 år og er ingen «kattepus». Vikanes tok imot meg meget stresset, (noe som kan unnskyldes), men ikke undersøkelsen. Tok ikke hensyn enda jeg ba om det. Hun var så nervøs og ubehagelig. Anbefaler absolutt ikke denne gynekologen. Alle kan ha en dårlig og stresset dag på jobben. Men jeg kan ikke akseptere framferden under undersøkelsen.

Meget flink, men haster gjennom timen

Klinikk: Gynklinikk Nydalen Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Åse tok meg godt i mot og byr på en hyggelig og komfortabel stemning. Hun ga meg også en god forklaring på et par aktuelle ting. Allikevel er jeg noe misfornøyd med timen, da jeg opplevde at hun prøvde å få ting unnagjort fortest mulig. Satt og kjente på litt stress og lot et par spørsmål ligge da jeg følte jeg avbrøt henne når jeg ville si noe.

Vikanes: utydelig og forsinket

Klinikk: Meidell-Vikanes Gynklinikk AS Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Det har vært forsinkelse til alle timer. I kombinasjon med at selve konsultasjonen er kjapp gjennomført og kommunikasjon noe uklar, blir dette dessverre en dårlig helhetsvurdering.

Dårlig mottagelse av resepsjonistene.

Klinikk: Gynklinikk Nydalen Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Først vil jeg si at Meidell er veldig flink og føler hun er trygg og profesjonell innenfor sitt fagfelt. jeg føler meg veldig komfortabel når jeg har time hos hun. Likevel har jeg opplevd en del dårlige møter med resepsjonistene hos gynklinikk Nydalen. F.eks hadde jeg og Meidell planlagt at jeg skulle si ifra om noe ikke var som det skulle etter timen. Etter noen uker ringte jeg for å få ny time, men dette var ikke aktuelt for resepsjonisten. Det endte opp med at jeg måtte forklare hele situasjonen min, og årsaken til at jeg var hos Meidell i utgangspunktet, dette er private ting som jeg ønsker å kun dele med min lege. Jeg ga infoen i håp om å få en time, dette hjalp ikke. Dette er heller ikke første gang det har skjedd. Hver gang jeg ringer inn får jeg beskjed om at jeg ikke kan få time innen nærmeste fremtid, og om det er noe de i forværelset kan gjøre, har forklart dem årsaken hver eneste gang. 2 ganger har det endt opp med at jeg ikke har fått time. Sist gang endte jeg opp med å gå privat da jeg ikke hadde mye annet valg. Resepsjonistene er altfor nysgjerrige, vanskelige, irriterte, For påståelige, og for «rett frem». Mulig de har jobbet som resepsjonister lenge men er ikke disse jeg vil ha hjelp av.

Les alle vurderingene

Les alle publiserte brukervurderinger på Legelisten.no.

Dette er en Pluss-tjeneste. Kjøp gir full Pluss-tilgang.