Siste vurderinger av Bråset bo- og omsorgssenter
ELENDIG
Basert på erfaring fra: Pårørende SkrevetEtter å ha hatt ett eldre familie medlem, som var dement og hjelpetrengende, på Bråset for avlastning i flere perioder var vi sjokkert over det vi opplevde.
Han kom hjem skjeggete, møkkete i klær han ikke eide.(Hans egne klær forsvant stadig) I toalett mappen sin hadde en gang med seg både ukjent tannbørste og feil gebiss. Han var ofte urolig etter opphold der og det tok alltid litt tid før han var seg selv igjen etter han kom hjem. Vi oppdaget også at han kunne bli liggende i sengen store deler av dagen og at han ikke alltid fikk den hjelpen han trengte til å spise eller stelle seg. Unødig medisiner ble gitt og vi fant etterhvert ut at journalføringen inneholdt både feil og mangler. Da vi begynte å undersøke, loggføre og følge med ble vi mer om mer bekymret over det vi oppdaget.Vi prøvde å ta opp våre bekymringer med ledelsen men de var ofte ikke lett tilgjengelig og unnskyldningene var «tynne. Vår eneste utvei var faktisk og flytte i håp om å finne et bedre tilbud .
Underbemannet og mangel på kompetanse innen geriatri
Basert på erfaring fra: Pårørende SkrevetVil dessverre tro det ikke er noe verre enn mange andre norske sykehjem. Men med slitne personale, masseprodusert mat, manko på dagslys, frisk luft og glede så håper jeg aktiv dødshjelp snart blir lovlig.