Personvernerklæring

Personvernerklæring

Bruk av enkelte av tjenestene på Legelisten.no forutsetter at brukeren oppgir personopplysninger. Personopplysninger som avgis i forbindelse med bruk av disse tjenestene behandles fortrolig.

Med personopplysninger menes informasjon som kan knyttes til din person, for eksempel behandles følgende personopplysninger av Legelisten.no: Kjønn, alder, besøkshyppighet hos behandler, telefonnummer og epostadresse. Opplysninger om kjønn, alder og besøkshyppighet blir brukt til statistiske og forskningsmessige formål og kan vises i anonymisert form sammen med vurderingen du som bruker eventuelt har skrevet. Slike opplysninger kan også, i anonymisert form, overføres til eksterne forskere og forskningsinstitusjoner for forskningsformål. Telefonnummer og epostadresse blir kun brukt til korrespondanse med deg som bruker og videreselges eller distribueres ikke til andre uten samtykke.

Legelisten.no bruker forskjellige metoder for å evaluere ektheten i vurderinger skrevet på nettsiden. Disse metodene inkluderer lagring og sjekk av epost-adresser, IP-adresser, informasjon om brukerens nettleser, med mer.

Legelisten.no lagrer og behandler også informasjon om helsepersonell som tilbyr tjenester til befolkningen i Norge. Informasjonen inkluderer vurderinger skrevet om helsepersonell av brukere av nettsiden. Videre lagres og behandles informasjon om helsepersonell som hentes fra forskjellige statlige og kommunale registre og oversikter. Eksempelvis lagres informasjon om når helsepersonell fikk autorisasjon, spesielle kvalifikasjoner personellet har, reaksjoner fra tilsynsmyndigheter, kjønn og alder. All informasjon som hentes fra slike statlige og kommunale oversikter er offentlig.

Ansvarlig for behandling av personopplysninger er Legelisten.no AS som kan kontaktes per epost på post@legelisten.no.

Informasjon om besøk på våre nettsider blir logget anonymt. Loggen inneholder ikke personidentifiserbare opplysninger og alle opplysninger er anonymisert, og benyttes til statistikk som hjelper oss i arbeidet med å gjøre vårt nettsted funksjonelt og brukervennlig. Til formålet kan det benyttes informasjonskapsler ("cookies"), elektroniske bilder ("web beacons") og scripts fra måleverktøy som for eksempel Yahoo! Web Analytics og Google Analytics.

Informasjonskapsler benyttes på de fleste nettsteder, og er små tekstfiler som lagres av nettleseren (Internet Explorer, Firefox eller annet) på din PC. "Elektroniske bilder" er usynlige grafikkelementer som brukes til måling av trafikk på nettstedet.

Du kan henvende deg til en hvilken som helst virksomhet og få vite hva slags behandlinger av personopplysninger om deg som foretas der. Du kan også kreve at uriktige opplysninger korrigeres. Dette gjelder også for Legelisten.no. Personopplysninger som ikke lenger er nødvendige for å utarbeide statistikk, eller for ellers å oppfylle formålet med registeringen blir slettet.