Blogg

Blogg

Har du besøkt noen på sykehjem i det siste? Ta deg tid til å vurdere sykehjemmet før sommeren!

Sommeren er rett rundt hjørnet, og det er tid for avslapning, solskinn og kvalitetstid med familie og venner. Men før vi kommer for mye inn i feriemodus ber vi deg bruke noen minutter til å vurdere en viktig ting - sykehjemmet.

Mange av oss har eldre familiemedlemmer som trenger ekstra omsorg og assistanse i hverdagen. Et sykehjem kan være akkurat det de trenger for å sikre at de får den omsorgen de fortjener.

I Norge finnes det over 800 sykehjem og rundt 40 000 mennesker har disse institusjonene som sine hjem. Beboere på sykehjem er blant de mest ...

Les mer

Hva gjør en spesialist i endodonti?

Har du noen gang lurt på hvem som er eksperten som tar seg av problemene med tannens pulpa og rotkanaler? Det er en spesialist med det litt vanskelige navnet endodontist. Enten det er tannverk, rotbehandling eller tannskader, er en spesialist i endodonti den rette personen å henvende seg til for å få den nødvendige ekspertisen. Bli med oss når vi utforsker hva en spesialist i endodonti gjør og hvordan de kan hjelpe deg med å bevare tannhelsen din på best mulig måte!

For å finne ut mer om hva spesialister i endodonti gjør, har vi snakket tannlege Homan Zandi ...

Les mer

Hva er en godkjent implantatprotetisk behandler?

Tannimplantatbehandling er en prosedyre som brukes til å erstatte manglende tenner. Ved slik behandling implanteres en kunstig tannrot (implantat) i kjevebenet og en krone, bro eller proteser festes på toppen. Dette gir en stabil og permanent løsning for å erstatte tapte tenner, gjenopprette tannfunksjonen og forbedre både estetikken og tyggeevnen.

Implantatbehandling kan være kostbart. I noen tilfeller kan man derfor få dekket behandlingen av det offentlige. For å få dekket kostnader må behandlingen utføres av en godkjent implantatprotetiske behandler. En godkjent implantatprotetisk behandler er autorisert til å vurdere pasientens behov for implantatprotetikk, utarbeide en behandlingsplan og utføre behandling ...

Les mer

Hva gjør en kiropraktor?

Vet du hva en kiropraktor gjør? Og hva er egentlig forskjellen mellom en kiropraktor og en fysioterapeut?

En kiropraktor er et helsepersonell som behandler problemer i muskel- og skjelettsystemet. Kiropraktorer spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle dysfunksjoner i ryggraden, over- og underekstremiteter, kjeveledd og relaterte vev.

Behandlingen som kiropraktorer tilbyr, kan inkludere manuell manipulasjon og justering av ryggraden og andre ledd, strekkøvelser, massasje, rehabilitering, ernæringsrådgivning og livsstilsveiledning. Målet med behandlingen er å gjenopprette normal funksjon og bevegelse i kroppen, redusere smerte og forbedre generell helse og velvære.

Kiropraktorer behandler vanligvis pasienter med tilstander som ryggsmerter, nakkesmerter, hodepine ...

Les mer

Hva gjør en anestesilege?

Vet du hva en anestesilege gjør? Visste du at en anestesilege behandler kroniske smerter?

En anestesilege har ansvaret for å gi anestesi, det vil si bedøvelse, til pasienter i forbindelse med inngrep, smertefulle behandlinger og undersøkelser. Blant annet har de ansvaret for å vurdere pasientens helsehistorie og helsetilstand før inngrepet, og velge den mest hensiktsmessige typen bedøvelse for å sikre at pasienten er trygg og komfortabel gjennom hele prosedyren.

Har du smerter og trenger en anestesilege? Se vår oversikt over anestesileger.

Under selve prosedyren overvåker anestesilegen pasientens vitale tegn og justerer dosene av anestesi etter behov for ...

Les mer