Blogg

Blogg

Vurder et sykehjem innen 2. oktober!

Mange har allerede gjort det, men vi ønsker enda flere vurderinger av sykehjem. Alle tilbakemeldingene vi har fått, og får før 2. oktober, vil bli del av en rapport som Pårørendealliansen vil utarbeide. Rapporten vil ta for seg pårørendes erfaringer med hverdagslivet på sykehjem i Norge.

Rapporten vil bli formidlet til helsemyndighetene, tilsynsmyndighetene og de som har ansvar for sykehjem i kommunene.

Det er rundt 800 sykehjem i Norge og rundt 40 000 pasienter som lever der hver dag. Disse pasientene er blant de mest sårbare i vårt samfunn, og de kan ofte ikke tale sin egen sak ...

Les mer

TV2.no skriver om vår prisundersøkelse blant tannleger

TV2.no har laget en reportasje om undersøkelsen vi gjorde som fant at mange tannklinikker unnlater å publisere priser på sine hjemmesider. Dette til tross for at loven er klar på at det er en plikt de har.

TV2 har også snakket med Forbrukertilsynet som er lite fornøyde med at tannklinikker bryter loven på dette området. Heldigvis er det mange gode klinikker der ute som følger reglene og opplyser pasienter om priser på sine nettsider. Vi anbefaler pasienter å benytte seg av klinikker som er transparente og har ført opp prisene på en enkel og ryddig måte på sine hjemmesider.

...
Les mer

Prisinformasjon hos tannleger: Hva sier reglene og hva er realiteten?

Når det kommer til å gå til tannlegen, er prisinformasjon en viktig faktor for de fleste av oss. Som pasient er det avgjørende å vite hva man kan forvente å betale for tannlegebesøket. Men hvor mange tannklinikker gir egentlig god prisinformasjon til sine pasienter? Legelisten har gjennomført en undersøkelse for å finne svaret på dette. 

Hva sier regelverket?

Regelverket på dette området er tydelig: I henhold til prisopplysningsforskriften (kapittel 3 og 5) skal tannklinikker tilby fullstendig informasjon om priser. Ikke gjemt bort, men godt synlig for pasienter. Og, kanskje viktigst, for tannklinikker som har hjemmeside, så skal priser opplyses om ...

Les mer

Hva gjør en kjeveortoped?

Et vakkert smil er en av de mest tiltrekkende trekkene vi kan ha. Det kan gi oss selvtillit og la oss stråle. Men noen ganger kan tannstillingsproblemer og kjeveavvik påvirke både utseendet vårt og vår generelle munnhelse. Det er her en kjeveortoped kommer inn i bildet. Legelisten.no har snakket med Dorita Preza. Hun er kjeveortoped ved Adamstuen tannregulering og forklarer hva tannleger med spesialisering i kjeveortopedi jobber med:Trenger du en kjeveortoped? Sjekk vår oversikt over kjeveortopeder:

Kjeveortopeder i Oslo
Kjeveortopeder i Bergen
Kjeveortopeder i Trondheim
Kjeveortopeder i Stavanger
Kjeveortopeder i Bærum

For alle andre byer, se vår oversikt ...

Les mer

Hva gjør en hudlege?

Huden er kroppens største organ og spiller en kritisk rolle i beskyttelsen av våre indre organer, temperaturregulering, og følelse av berøring. En hudlege er en spesialisert lege som behandler hud, hår og negler. I Norge er hudleger også spesialister i venerologi, det vil si seksuelt overførbare sykdommer.

Legelisten har snakket med Miray Al-Mustafa. Hun er lege og spesialist i hud og veneriske sykdomer. Hun forklarer for oss hva en hudlege gjør.

 

Trenger du en hudlege? Se vår oversikt over hudleger i Norge:

Hudleger i Oslo
Hudleger i Bergen
Hudleger i Trondheim
Hudleger i Stavanger
Hudleger i Bærum

For ...

Les mer