Line Ravndal
Jeg har hatt denne legen i noen år, men opplever henne nå som svært vanskelig å forholde seg til. Slik var det ikke tidligere. Hun er ofte svingende i humøret, og det gjør konsultasjonene uforutsigbare – det føles som om man må gjette seg frem til hvilken «versjon» av legen man møter, og hva det er greit å ta opp den dagen.
Når jeg prøver å forklare hvordan jeg har det, virker hun uinteressert og lei. Når jeg stiller spørsmål knyttet til symptomer jeg opplever, er hun lite villig til å vurdere blodprøver eller undersøkelser, selv om jeg har et reelt behov. Hun gir ofte uttrykk for at det er hun som bestemmer, og jeg opplever liten grad av medvirkning eller å bli tatt på alvor. Det virker som hun har bestemt seg på forhånd hva som gjelder, og dersom man stiller oppfølgingsspørsmål, kan hun bli irritert – nesten som om det er krenkende å be om mer informasjon. Som pasient føler man seg liten og uten rett til å undre seg over egen helse.
Hun har også vansker med å holde fokus under timene, og gir inntrykk av å være lite engasjert i det jeg tar opp.
Jeg har ved flere anledninger hatt utfordringer med å få nødvendige legeerklæringer, til tross for klare medisinske behov. I tillegg er hun ofte borte flere dager i uken på grunn av mer utdanning, og det preger tilgangen og oppfølgingen negativt.
Alt dette gjør at jeg ikke lenger føler meg trygg eller ivaretatt som pasient, og at jeg er til bry, får en følelse av at hun vil ha meg raskt ut av timen.
Hadde det vært lov for legen å ta imot gaver hadde jeg jammen meg kjøpt til Line. Fantastisk lege og menneske.
Respesjonen får ikke 5 stjerner, men det kan ikke legen klandres for.
Line er en empatisk og dyktig lege som tar deg på alvor. Hun er vennlig og lett å prate med, og jeg er alltid trygg på at hun tar gode vurderinger.
Det er ofte lang ventetid på ordinære legetimer, men ved behov for hastetime har jeg fått det samme dag.
Line er utrolig dyktig. Jeg opplever å bli tatt på alvor hver gang. Hun henviser videre dersom behov. Hun oppleves ærlig i tilbakemeldinger hun gir. Veldig fornøyd!
Hun tar seg god tid. Hun ser og hører deg. Hun bryr seg. Gir god service. Hun er den beste legen jeg har hatt.