Tilsvar til vurdering
Forferdelig opplevelse
Ble videresendt hit grunnet lang ventetid på mitt lokale sykehus. Første gang jeg skal gjennomgå koloskopi. Gruet meg veldig. Opplever legen som invaderende og overkjørende. Fikk veneflon i omkledningsrom av en sykepleier som virket litt nervøs/ stresset. Kom inn og la meg ned på benken. Legen stilte spørsmål om hvorfor jeg var der. Svarte så godt jeg kunne, så stilte han diagnose uten å ha startet undersøkelsen. Skulle holde meg unna bananer, epler og blåbær for de gjorde ingenting godt for tarmen. Legen setter seg ned, jeg var stresset fordi jeg ennå ikke hadde fått smertestillende eller noe annet i veneflonet. Sykepleieren spør om hun skal sette, han svarer henne skarpt; «jeg har sagt mange ganger… osv», så: «gi henne full dose». Så skjer alt på en gang, rekker ikke å spørre om hva jeg skal få, ingen sier noe om det heller før det smeller i hodet og han trykker slangen inn samtidig. Ingenting har rukket å virke smertestillende. Var en utrolig smertefull og vond opplevelse. Så, mens jeg er helt dopet, husker jeg at han spør om hvor mye jeg drikker; før jeg rekker å svare setter han i gang med «1 liter, 1,5 liter, 2 liter, 3 liter, 4 liter» jeg klarer ikke å ta til motmæle pga stoffet jeg fikk. Så plutselig påstår han at jeg ikke er tømt i tarmen og sier samtidig noe om at jeg kan ende opp med pose på magen. Får en post-it med et medikament jeg skal ta fremover. Da var han ferdig. Satte seg ved pc med ryggen til, ikke et ord til meg. Kjente meg utsatt for et menneske som fullstendig mangler empati og forståelse. Leste om denne legen her i ettertid, har kjent meg igjen i flere andre sine opplevelser. Kommer heretter alltid til å sjekke ut vurderinger før jeg skal til lege jeg ikke kjenner fra før.