Tilsvar til vurdering
Uprofesjonell og arrogant
Var der med datteren min som hadde betydelige smerter etter vaksine. Barnelege hadde anbefalt å se an gjennom helgen, og kontakte fastlege ved manglende bedring. Da vi møtte opp, var legen over 50 minutter forsinket. Sekretæren opplyste at hun ikke hadde pasient inne, men legen hevdet at hun hadde ropt oss opp – noe som ikke stemte.
Møtet startet med en ubehagelig og arrogant tone. I stedet for å fokusere på barnet, gikk mye av tiden til å diskutere småting som ikke var relevante for situasjonen. Undersøkelsen virket overflatisk, og det ble ikke tatt seg tid til å vurdere barnets smerter på en grundig måte.
Da vi nevnte at vi begge er leger, endret hun plutselig tone og oppførsel. Ved avslutning kommenterte hun at vi «ikke burde overdrive med å dra til barnelege», noe som fremsto unødvendig og lite profesjonelt. Da vi tok det opp, kom ingen beklagelse.
Opplevelsen etterlot et svært dårlig inntrykk. Lite empati, lite profesjonalitet og manglende evne til å møte stresset foreldre og barn med respekt og trygghet.