Tilsvar til vurdering
Hastverk, hardhendt håndtering og lite dialog
Denne timen ble en negativ opplevelse. Min samboer har tidligere vært hos henne med barnet og hatt en bedre opplevelse enn dette.
Legen var rundt 15–20 minutter forsinket uten å si noe om det, eller i det hele tatt hilse. Selve timen gikk i høyt tempo, og mye av fokuset var på målinger. Det var lite dialog rundt barnets utvikling og situasjon ellers. Under måling av både høyde og benstilling ble barnet håndtert på en måte som opplevdes unødvendig hard.
Bakgrunnen for besøket var et ønske om en ekstra vurdering. I den sammenhengen opplevdes det som lite rom for spørsmål eller samtale rundt vurderingene som ble gjort.
Mot slutten av timen ble legens oppmerksomhet tydelig rettet mot noen lekebiler på kontoret. Hun sjekket om de var på plass, og fant dem der de skulle være. Likevel ga situasjonen et ubehagelig inntrykk av mistanke og fokus rettet mot oss, noe som stod i kontrast til hvor lite tilstedeværende hun ellers var overfor barnet under selve legetimen.
Da barnet sa ha det direkte til legen, så hun på barnet, men valgte å ikke svare og så i stedet ned på telefonen. Avslutningen ble dermed litt klein og uten noen naturlig avrunding.
Helhetsinntrykket er en konsultasjon preget av hastverk, hardhendt gjennomføring og lite åpenhet for dialog. Basert på denne opplevelsen kan jeg ikke anbefale verken denne legen eller dette legesenteret til andre foreldre.