Tilsvar til vurdering
Vanskligere å få time der enn jeg noen gang har opplevd hos andre fastleger.
Egentlig vennlig og empatisk. Kan nevnes at han visste ikke at det fortsatt er fritt sykehusvalg, og burde informert meg om at han henviste meg privat i tillegg til offentlig, jeg visste ikke at dette ble noe av. Heldigvis slapp jeg å betale for uoppmøtt time jeg ikke visste jeg var satt opp på, da de viste forståelse for situasjonen som var oppstått.
Ellers har jeg hatt behov for legetime de over to månedene jeg har hatt han som fastlege. Jeg fikk først en time litt før jeg automatisk ville havnet på listen, og hadde egentlig behov for time igjen før månedsskiftet. Jeg ringe, det ble av en helsesekretær gitt uttrykk for at jeg kunne bestille time, men for å være sikker spurte jeg om de kunne spør Alexander om det var greit, og da jeg ringte tilbake for oppdatering var det slik å forstå at jeg kunne bestille time selv om det ikke var planlagt flere timer. Jeg har ikke egen telefon noe som gjøre det praktisk vanskelig, og jeg møtte derfor opp neste morgen, men da var det visst likevell slik at jeg måtte vente til månedsskiftet og da ville det være litt over en måned før neste ledige time. Av flere grunner var dette altfor lenge å vente med konsekvenser for situasjonen min, og jeg forsøkte etter hvert som ukene gikk å få hastetime på dagen, har tatt kontakt via telefon flere ganger og møtte en gang opp om morgenen igjen.
Jeg har veldig mye angst og klarer ikke dette igjen. Den gangen endte det med at jeg både kranglet og gråt i forsøket på å få en ledig akuttime. Dette ble en stor psykisk belastning for meg der jeg etterpå strevde med å klare det mest nødvendigste, og det tok minst en uke før jeg var tilbake til min vanlige dårlige fungering. Både da og på telefon både før og etter er det samme helsesekretær [navn fjernet av moderator] som er mellomleddet mellom meg og fastlege. Jeg er usikker på om måten hun forholder seg til meg på er relatert til min fastleges syn på meg og kommunikasjon som har vært mellom dem angående meg, og jeg føler derfor på en relasjonell usikkerhet til min fastlege.
Klarer ikke å få tak i BankID og får derfor ikke kontaktet han direkte, har sett på andre steder å oppsøke hjelp, men har ikke klart å ordne noe. Den praktiske situasjonen jeg står i er egentlig uholdbar, jeg har mange helseproblemer, og jeg har følt meg veldig dårlig i det siste. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Usikker på i hvilken grad fastlege er innvolvert i den valgte utilgjengelighet. Kanskje fortjener han flere stjerner, men grad av tilgjengeliget tilsier egentlig færre.