Tilsvar til vurdering
Følte meg utelukkende i veien
Følelsen av å være til bry startet fra første sekund, da Hanne ikke ser meg i øynene og haster bort til skrivebordet sitt. Da jeg forteller at jeg ønsker å ta en GU og sjekke at spiralen sitter OK, ta en celleprøve, samt ta blodprøver som en regelmessig sjekk, da blir jeg kjeftet på. Jeg får beskjed om at det ikke er nødvendig med celleprøve såpass ofte, at blodprøver belaster helsevesenet og hun etterspør hvilke symptomer jeg har som gjør at jeg ønsker å ta disse prøvene. Jeg forteller at jeg er trøtt og sliten (og må nærmest be om tilgivelse for at jeg sitter på kontoret hennes) og at jeg ønsker en årlig sjekk etter noen mellomblødninger. Hun virker sur, beordrer meg opp i GU-stolen og jeg føler meg veldig liten og som en vanskelig/krevende pasient.
Har tenkt mye på denne timen i ettertid og står nå på venteliste til ny fastlege. Jeg har forståelse for at fastleger er belastet med lange pasientlister og travle dager - men å måtte forsvare en legesjekk én gang i året tenker jeg er uaktuelt.
Hanne Margrete gir klart inntrykk av at hun ikke ønsker meg som pasient inne på legekontoret sitt, og etter å ha lest kommentarene her inne så tar jeg det fra nå av ikke personlig.