Tilsvar til vurdering

Nedlatende og kunnskapsløs

Jeg har hatt flere svært dårlige opplevelser med denne fastlegen, og har endelig valgt å bytte lege. Legen har ved flere anledninger hatt det jeg opplever som en respektløs, nedlatende holdning til meg. Jeg har blant annet blitt beskyldt for å "bestille" sykemelding, da jeg sendte en skriftlig henvendelse vedrørende forlengelse, slik fastlegen selv hadde bedt meg om å gjøre. Da jeg var gravid, og fortsatt slet med kvalme og oppkast ved halvgått svangerskap, fikk jeg beskjed om at dette ikke var mulig, for det var ingen som var kvalme etter uke 20 i et svangerskap. En stund senere, da barnet var 1,5 år og jeg var hos legen i forbindelse med noe annet - fikk jeg beskjed om at det var helt merkelig at jeg fortsatt ammet mitt barn, og at hvis jeg ikke sluttet nå så kom barnet aldri til å slutte. Jeg synes det er helt hårreisende at en fastlege kan komme med slike uttalelser til en pasient. Hun må gjerne ha sine private meninger om svangerskap og amming, men som spesialist i allmennmedisin forventer jeg at hun innehar det jeg mener er grunnleggende kunnskap om for eksempel svangerskapsplager og helsefordeler ved amming. Som ung kvinne, først gravid og deretter nybakt mamma, har jeg vært ganske sårbar, og har ved to anledninger brutt fullstendig sammen i gråt etter legetime - det er ikke sånn det skal være. Jeg utelukker absolutt ikke at hun kan være en dyktig lege på noen områder, men det er helt åpenbart at hun ikke har kunnskapen, respekten eller forståelsen for å jobbe med min pasientgruppe.