Tilsvar til vurdering

Føler å ikke bli tatt på alvor

Jeg har tidligere skrevet en vurdering som ble avvist. Den var nok for kort og upresis. Derfor forsøker jeg å utdype litt, hvorfor jeg ikke er fornøyd. Jeg fikk utdelt ny fastlege (Z. K. Khattak) da forrige fastlege gikk av med pensjon.
Jeg skulle fornye en resept jeg har fått siden 2012 (ved behov, noe som står klart og tydelig i pasientjournalen min). Jeg har en alvorlig, kronisk sykdom som må følges opp av sykehus, diverse leger og sykepleiere.
Føler jeg ikke ble tatt seriøst på noen som helst måte. Logget inn på "Helsenorge.no" for reseptfornyelse. Jeg fylte ut i feltet "fornyelse av resepter" og fikk svar tilbake at nei, det kunne jeg ikke få, og videre sto det ordrett skrevet "det du skriver stemmer ikke" (!!!) Ærlig talt! Når jeg ber om en FORNYELSE er det ikke en resept som er ny for meg! Kommunikasjonsproblemer? Kanskje.
Jeg ringte leger og sykepleiere som følger meg opp og forklarte de situasjonen. De kjenner til min sykdom og etter mye telefoner frem og tilbake fikk DE HENTE UT MIN RESEPT som jeg har hentet selv i mange år! Greit nok. Det kan jeg leve med. Så lenge jeg får en resept jeg trenger. Meldingen jeg fikk, i tillegg til avslag, var direkte nedlatende. Det var sårende og leit å ikke bli trodd! Selvfølgelig stemte det jeg skrev!
Føles vondt å ikke bli trodd. Jeg forventet å få en skriftlig unnskyldning, det hadde løst mye. Men den kom aldri så da ble jeg anbefalt å bytte fastlege. Noe jeg så meg nødt til. Som pasient er det på sin plass å beklage om vi sier noe uriktig og nedlatende til en lege. Det burde også være slik andre veien. Dessverre er det noen som liker å ha makt til å bestemme over andre.
Håper denne vurderingen/ meldingen var litt mer oppklarende. Dette er første gang jeg er misfornøyd med fastlegen min, enten han/ hun er selvvalgt eller gitt. Det er lov å sjekke fakta, også for leger før de kommer med upassende og uriktige opplysninger.
Denne vurderingen er min erfaring og det må være lov å si fra her om man ikke er fornøyd også? Det er også lov å sende en melding fra behandler, f.eks. "beklager, jeg tok feil. Det du skriver stemmer selvfølgelig".
Mvh.
Voksen dame.