Tilsvar til vurdering

Manglende empati, og svært rask undersøkelse

Jeg stiller ikke spørsmål ved Kristin Offerdals faglige kompetanse, og hun er sikkert dyktig når det kommer til standard behandling. Men min konsultasjonen føltes hastig og upersonlig.

Etter en meget kort presentasjon av plagene mine ble jeg bedt om å kle av meg og satt i gynekologstolen, og ultralyd ble utført uten noen form for forklaring. Hun konkluderte etter noen sekunder med at det ikke var tegn til endometriose, men hun gav meg likevel en resept på standard behandling for endometriose. Hun fastslo også at det var få egg igjen, og ved spørsmål om tidlig overgangsalder fikk jeg til svar at ytterligere undersøkelser ikke var nødvendig, da p-piller ville gi nok østrogen de neste årene, og at eventuell tørrhet i skjeden kunne behandles med glidemiddel. Smerter ved samleie ble møtt med rådet om å prøve andre stillinger, uten videre oppfølging. Hele konsultasjonen var på under ti minutter fra jeg gikk inn døra til jeg gikk ut igjen, og jeg følte meg verken sett eller tatt på alvor.

I tillegg ble jeg fakturert et tillegg uten forklaring - men jeg antar dette er for tørkepapiret jeg brukte etter undersøkelsen da hun kun brukte UL - ingen prøver ble tatt, ei heller annet utstyr brukt.

Basert på min opplevelse kommer jeg til å anbefale fastlegen min om å henvise fremtidige pasienter til en annen gynekolog.