Tilsvar til vurdering

Svært dårlig opplevelse

Jeg hadde en svært skuffende opplevelse med denne legen da han dekket for min fastlege. Jeg kom til timen med feber, vondt i halsen, utmattelse og smerter i kroppen.
​Før prøvene spurte han om jobben min, og jeg forklarte at jeg jobber i industrien ved maskiner. Da hurtigprøvene (CRP og halsprøve) viste seg å være negative, mente legen at man fint kunne jobbe ved maskiner med vondt i halsen. Han ba meg først om å bruke egenmelding. Da jeg forklarte at jeg ikke hadde rett til å bruke egenmelding i denne situasjonen, ga han motvillig kun én enkelt dag med sykmelding.
​Da jeg sa at det ikke bare handlet om halsen, men at jeg hadde vondt i hele kroppen og var utmattet, ble det ignorert. Da jeg påpekte at én dag var for lite, fikk jeg beskjed om heller å komme tilbake på ny konsultasjon dagen etter dersom jeg fortsatt var dårlig. Legen framsto som kald, firkantet og utelukkende opptatt av prøveresultatene på skjermen fremfor pasientens faktiske allmenntilstand. En ubehagelig opplevelse hvor jeg overhodet ikke ble tatt på alvor.