Tilsvar til vurdering

Forhastet underøskelse og manglende interesse i å svare på spørsmål

Henvist hit fra fastlege grunnet svært kraftige og smertefulle menstruasjonsblødninger.

Først det positive: Fikk time raskt, og de i resepsjonen opplevdes som hyggelige. Kristin Offerdal var lett å snakke med på et overfladisk nivå, og framsto som trygg i sin rolle. Tviler ikke på hennes faglige kompetanse sånn sett.

Likevel ble dette en negativ opplevelse for min del.
Svært forhastet undersøkelse, var inn og ut av ytterdøren til kontoret på 10 minutter. Hun spurte meg hele tre spørsmål før det var rett i gynekologstolen, og kom med en del merkelige kommentarer underveis, noe jeg tror var i et forsøk på humor?

Fikk ikke kle av meg i fred, og fikk ingenting for å dekke meg til litt heller, noe jeg alltid har fått ved gynekologiske undersøkelser andre steder.

Heldigvis har jeg vært igjennom transvaginal ultralyd før, og visste hva dette innebar, fordi Kristin Offerdal forklarte i alle fall ingenting mens hun holdt på med undersøkelsen. Proben var innabords i max 1 minutt, men på denne tiden hadde hun likevel konstantert at det ikke var noen som helst tegn til endometriose (som heller ikke kan diagnostiseres kun med ultralydundersøkelse...), og at jeg heller hadde PCOS, noe hun mente stemte overens med "mine andre symptomer" også. Jeg føler ikke selv at jeg opplever andre symptomer, men hun mente at hun kunne se i ansiktet mitt at jeg har både akne og økt hårvekst (noe jeg i alle fall ikke opplever selv, men...).

Fastlegen hadde anbefalt meg hormonspiral, men da jeg spurte om dette lo hun bare og sa at "det var alt for drastisk" siden jeg aldri har prøvd hormonell prevansjon før. Hun skrev ut resept på p-piller, og ga riktignok litt forklaring rundt disse, men jeg opplevde en manglende interesse i å svare på spørsmålene jeg hadde, og det eneste hun gjorde var å framheve at p-pillene "ville hjelpe på alle mine problemstillinger".

Jeg var mer forvirret etter timen enn før, og ved å lese pakningsvedlegget fant jeg jo også ut at jeg ikke kunne ta de p-pillene hun hadde skrevet ut, da de ikke skal tas dersom man har migrene med aura...

Besøket ble derfor bare bortkastet tid og penger, både for undersøkelsen og for p-pillene.