Tilsvar til vurdering

Flink å ansvarliggjøre ungdommen vår og er veldig tilgjengelig for oss pårørende

Vår datter har slitt psykisk i flere år og har store problemer med psykisk sykdom og adhd. Etter vi byttet fastlege til henne har ting endelig begynt å løsne både for henne og oss. Når hun startet med medisiner fikk både hun og vi god forklaring på både sykdommene og medisinene. Noe vi ikke følte legene på sykehuset tok seg tid til. Fra å ha en tennåring som ikke vil ha medisinene fordi hun går ned i vekt har vi fått sunne og friske jenta vår tilbake som heller fokuserer på kost og treningsråd fra legen til å holde en sunn vekt og gjøre gode valg for seg selv takket være en langvarig innsats av dr.Mirjam Solberg. Jenta vår har ikke ville gå til psykolog men føler seg trygg på å snakke med Mirjam. Hun møter henne alltid med å ønske henne velkommen inn og venter til at hun selv spør om en av oss foreldre kan være er med. Vi opplever en tennåring som ellers i hverdagen masker mye både oven for oss og andre. I timene med Mirjam er det over tid opparbeidet en tillit som gjør at hun stoler fullt på henne. Samtidig får dr.Solberg henne til å ta medisinene hun skal. Ofte handler timene om at hun vil slutte, bytte eller tilføre medisiner. Mirjam er da tydelig på hva forskning sier om medisinene, hva hennes vurdering som lege er og hva hennes oppfatning utfra hva datteren vår sier er. Vi føler oss lovpriset for å ha en så fantastisk fastlege og familielege. Nå har datteren vår flyttet bort fra Florø, men hun kommer heller hjem for å ha konsultasjoner med henne eller bestiller seg videotime fremfor å bytte fastlege. Fastlegen er eneste helsepersonell vår datter stoler på. Det gir oss foreldre en ro over at hun har turt å ta seg tid til å bygge opp tillit og ha skapt en relasjon som i denne situasjonen for oss er verdt mer enn gull. Takket være Mirjam har vi fått den livlige jenta vår tilbake som for få år siden ble innlagt på psykiatrisk på grunn av at hun var på et så mørkt sted. Vi foreldre mener dette er den beste legen vi har møtt i vår levetid og vi anbefaler henne til alle vi møter. Så det er fullt forståelig at hun har en umenneskelig lang fastlegeliste og ventetid.