Tilsvar til vurdering

Anbefaler ikke

Min opplevelse er at jeg i svært liten grad blir lyttet til eller tatt på alvor. Jeg har flere ganger sittet igjen med inntrykk av at konklusjoner eller diagnoser trekkes før problemstillingen er tilstrekkelig utredet. Jeg har også opplevd manglende kontinuitet og oppfølging, blant annet at legen ikke husker bakgrunnen for timer han selv har bedt meg bestille, og at skjemaer eller oppfølging jeg har blitt bedt om å gjennomføre, ikke blir fulgt opp i etterkant.

Jeg har også opplevd stor terskel for å få henvisninger videre når jeg mener det har vært behov for vurdering hos spesialist. Det som har vært mest utfordrende for meg, er oppfølging knyttet til kvinnehelse. Her har jeg savnet både kunnskap, grundighet og forståelse. Gynekologiske undersøkelser har heller ikke vært en god opplevelse for meg. Dette burde han bare slutte å gjøre og heller skrive en henvisning til gynekolog.

Kommunikasjonsformen opplever jeg som lite empatisk og tidvis ovenfra-og-ned. Jeg går ofte fra konsultasjonene mer usikker og frustrert enn da jeg kom. Som pasient ønsker jeg å kunne stille spørsmål og diskutere egen helse uten å føle meg dum eller dømt, og den tryggheten har jeg dessverre ikke opplevd her.

Dette er mine personlige erfaringer over tid, men for meg har kombinasjonen av manglende oppfølging, kommunikasjon og særlig håndteringen av kvinnehelse gjort at jeg ikke lenger ønsker å ha denne legen som fastlege.