Tilsvar til vurdering

Vikarlege førte til bytte av fastlege

Var kun inne hos Stormo en gang, og inntrykket mitt var positivt. Da jeg på ny trengte fastlegen for 6-ukers kontroll etter fødsel, hadde Stormo ett års permisjon og var nettopp blitt erstattet av en ung vikarlege. Dette ble en grufull opplevelse - vikaren var kunnskapsløs, hardhendt/brutal og tok ikke opp obligatoriske temaer som følger en slik kontroll etter fødsel.

Da jeg et halvt år etter trengte lege, ba jeg spesifikt om å få en annen lege enn vikaren. Da jeg møtte opp til timen var jeg satt opp hos vikaren, og fikk beskjed om at det ikke var mulig å få en annen lege enn fastlegen, selv om jeg forklarte i detalj om behandlingen jeg fikk første gang. Jeg klarte ikke gjennomføre timen, og byttet derfor fastlege. Synd, fordi jeg egentlig var fornøyd med Stormo, men jeg klarte ikke et halvt år til med risiko for å måtte møte vikaren en gang til...

Jeg har valgt å legge inn denne vurderingen på Stormo, selv om det ikke har hun som gjennomførte behandlingen. Grunnen er at hun var min fastlege, og det var hun som fikk en vikar som ikke holder mål. Jeg hadde ikke mulighet for å bli tildelt en annen lege på legekontoret, og dette refklekteres da tilbake på de og på henne.