Tilsvar til vurdering

Tar ikke ansvar hvis problemer oppstår

Jeg har brukt Barbara Hansen siden 2008, og har tidligere anbefalt henne her på legelisten.no. Ettersom jeg selv bruker legelisten for å orientere meg, velger jeg å fortelle hvorfor jeg ikke lenger vil anbefale henne.

I fjor oppdaget Barbara Hansen symptomer som gjorde at hun anbefalte å få laget en stabiliserende tannskinne, for å avlaste kjeven og slitasjen på tennene.

Gjennom et drøyt år tok hun gjentatte avstøpninger og laget fire skinner, uten at de fungerte som de skulle.
Hun beklaget seg hver gang over hvilket "tapsprosjekt" det var for henne å måtte lage en ny skinne, og etterhvert mente hun at jeg hadde en så vanskelig tannstilling at det nærmest var umulig å lage en vanlig skinne, og foreslo kjevekirurgi og tannregulering som løsninger.

Også tannlegeassistenten ga uttrykk for irritasjon når jeg sa fra om at en skinne ikke satt som den skulle. Når man har tannlegeskrekk er det ekstra ubehagelig at behandlere viser frustrasjon så tydelig. Det er når problemer oppstår man virkelig trenger at behandlere opptrer profesjonelt.

Jeg byttet tannlege. Hennes metode for å ta avtrykk virket mye mer grundig og presis, og i løpet av to uker hadde jeg en tannskinne som sitter perfekt og som avlaster kjeven som den skal. Ifølge henne kunne en våken og engasjert tannlege oppdaget mine symptomer for mange år siden.