Ehsna Bano Ali
Jeg har hatt Ehsna som fastlege i snart 10 år. Leser blandet om henne her og velger derfor å skrive vurdering.
Ehsna har, som de aller fleste fastleger, en full timeplan. Men, kompenserer med å ha noen videotimer og akuttimer. Så, dersom man må ha time på kort varsel får man enten akuttime hos henne eller annen lege på legekontoret dersom man ringer når telefonen åpner.
Eshna tar seg tid til å lytte, dersom det er nødvendig. Noe som fører til at det ofte er forsinkelser, tidvis ganske store forsinkelse. Men, ikke alltid. Opplever at hun tar seg god tid når hun mener det trengs og sikkert er mer effektiv/avvisende (som enkelte opplever) når hun mener det trengs å komme videre.
Jeg er selv ansatt i spesialisthelsetjenesten og har "dessverre" ganske god innsikt i medisin og min egen medisinske tilstand. Så, ofte vet jeg problemet før jeg kommer og vi diskuterer kjapt og effektivt hva som må til eller hva videre fremdrift skal være.
Har vært hos henne med div problemstillinger, både diffuse og konkrete. Opplever at hun kan være rask til å henvise videre, litt for rask i noen tilfeller men samtidig er det jo greit å få vurdering av spesialist for å slippe usikkerhet i om nødvendig.
Har ved et tilfelle vært litt skuffet da jeg slet i noen år med en komplisert og diffus problemstilling der jeg opplevde at det gikk litt for lang tid med "vi får vente å se", uten at hun virkelig gikk inn for å finne ut hva problemet var. Så her savnet jeg nok at hun tok litt ansvar for å finne ut av problemet mitt fremover at jg måtte vente så lenge og se hvordan det gikk.
Det stemmer at hun ikke alltid leser grunnen til at man har time på forhånd, men hun spør alltid "hva kan jeg hjelpe deg med i dag". Med begrenset antall tegn når man bestiller legetime tenker jeg at det man forteller når man sitter der er viktigere enn den korte teksten man skrev da man bestilte.
Har best erfaring med å sende melding til legekontoret via helsenorge. Får raskt svar på meldinger og reseptfornyelser.
Totalt sett vil jeg si at jeg er helt OK fornøyd med henne, og dersom du vurderer å bytte er Ehsna verken dårligere eller bedre enn de fleste andre synes jeg. Hvordan hun følger opp kronisk syke eller mer kompliserte problemstillinger vet jeg ikke da jeg er en relativt normal, frisk og oppegående person i 30-åra. Dersom du har en hverdag med tidspress må du være forberedt på litt forsinkelser, men ellers er Ehsna er minst like bra som alle andre fastleger -hvis man er litt realistisk.
Jeg opplevde denne legen som lite imøtekommende og uinteressert. Hun virket som om hun alltid hadde dårlig tid, og samtalene ble gjerne avsluttet raskt. Når jeg tok opp fysiske plager, fikk jeg ofte beskjed om at jeg «måtte tåle det», uten at det ble gjort noen reell vurdering eller oppfølging.
Hun snakket også mye om seg selv, egne erfaringer og hva hun har «tålt» eller slitt med, noe som gjorde at konsultasjonene ofte handlet mer om henne enn om mine helseplager. Kunne også komme med enkelte kommentarer som var spydige og lite profesjonelle.
Under svangerskapet fikk jeg dårlig oppfølging og ble bedt om å ta spørsmål med jordmor som har bedre tid til å snakke med meg.
Ehsna er en veldig god lege. Hun gir oppmerksomhet og lytter pasienten godt. Hun tar alle nødvendige undersøkelser ved mistanke av noe og følger opp pasienten nøye. Hun har alltid godt humør og er alltid tilstede. Hun bruker den tiden hun trenger med hver pasienten og rusler ikke gjennom de.
Mann kan snakke om flere ting i samme avtale og får aldri beskjed om å forlate før hun og pasienten begge er fornøyde. Et veldig god lege.
Har alltid blitt tatt veldig seriøst og hun er grundig i jobben. Kom inn til legen med nedsatt almenntilstand, men uten klare symptomer. Hun undersøker og forhører seg meg sykehuset og jeg blir sendt videre til sykehuset der det viste seg at det var behov for akutt hjelp. Takk
Hun er rett og slett dyktig. Opplever at hun tar meg seriøst. Har alltid følt at behandlingen og diagnoser gir trygghet.