Alan Douglas Valenzuela Torres
Jeg har skrevet en positiv tilbakemelding her før, fordi jeg syntes alt det negative som stod var ufortjent.
Men nå fikk jeg meg nylig en opplevelse som satt en støkk i meg.
Jeg har hatt Alan som lege siden 2016. Har vært behjelpelig og grei i nesten alle situasjoner.
Jeg opplevde et lite skifte i hjelpsomhet og forståelse fra han i 2023. Han begynte med merkelige sammenligninger og var litt mer vanskelig å be. Men det gikk fint!
Så her for et par uker siden så hadde jeg vært å tatt noen blodprøver hos en privat aktør. (Blodprøver som det offentlige ikke vil betale for). Disse tok jeg ettersom jeg har slitt med trøtthet som har ødelagt mye i hverdagen. Viste seg at jeg var lav på ca alt som påvirker energi. Jeg spurte så Alan om hjelp til behandling av disse verdiene. Han ble små amper og fortalte meg at prøvene var ikke gyldig. Spurte om vi da kunne ta nye hos han, også om jeg kunne få behandling etter nye prøvesvar. Han gav meg et dømmende blikk og sa at han lå merke til kolesterolet på prøven (den verdien var visst gyldig?) og dette var det eneste problemet han ville ta tak i. Resten pratet han vekk og kom med rare og nedlatende utsagn. Jeg følte meg skikkelig dum. Prøvde å nevne disse verdiene igjen, ettersom det påvirker hele livet mitt. Da hevet han stemmen delvis og sa på en streng måte at jeg kunne gå å oppsøke en ny lege, eller «alternativ medisin» om ikke jeg hadde planer om å høre på han. Virket som han var sur for at jeg hadde tatt prøver en annen plass?
Jeg tenker at som pasient må man få velge selv hva man ønsker hjelp til, jeg tar såklart imot tilbakemelding og tips. Men å nekte noen hjelp, og få de til å føle seg liten- det syntes jeg er LANGT bak mål. Man er allerede i en sårbar situasjon når man oppsøker lege, man kan faktisk ikke snakke sånn til pasientene sine. Jeg oppsøkte han fordi prøve svarene mine viste at jeg var ekstremt lav på mange verdier som påvirker meg i jobb, hverdag, det sosiale , trening osv. jeg er en ung dame på 30 som ikke skal ha det sånn. Og jeg fortjener hjelp til denne problemstillingen..
Så her hopper jeg av. Har nå byttet fastlege etter nesten 10 år hos Alan. Jeg tåler mye, men et sted går grensen!
Alan har vært min fastlege i mange år. Jeg har opplevd Alan som hyggelig og imøtekommende. Han har alltid tatt min helse på alvor selv om jeg er over normalt frisk for alderen.
Da jeg hadde blodtrykksfall fikk jeg super oppfølging med alle mulige henvisninger og er nå frisk.
Han er noen ganger vanskelig å få tak i fordi han har mye å gjøre. Helse Norge Appen har vært god å ha for å få fornyet resepter og bestille timer.
Imøtekommende og hyggelig lege - lytter og tar seg tid. Kjem med fornuftige vurderinger. Suveren øreskyll :)
Alan Torres har vært legen min i rundt åtte år. Jeg har hele veien opplevd at han har tatt meg og mine bekymringer og symptomer på alvor, og han har gitt meg god behandling og gode anbefalinger når behandling ikke har vært et alternativ. Han gir tilstrekkelig informasjon og svarer på spørsmål, og har henvist meg videre når det har vært behov for det. Han er i tillegg lett å prate med om det aller meste, og oppleves som en lege som det er komfortabel å gå til med alt fra celleprøve til henvisning til psykolog. Han har vært tilgjengelig og hjelpsom. Jeg ville anbefalt Alan Torres som fastlege, og dersom jeg hadde blitt boende i området ville jeg fortsatt hatt han som min fastlege.
Legen pratet i ett bankende kjør og la ut om privatlivet sitt og om andre pasienter. Selv ble jeg ble avbrutt og kom ikke til orde for å forklare meg.
Han kom med lange avhandlinger om andre pasienter, og min situasjon ble så sammenlignet med dem. Konklusjonen om hva som kunne feile meg ble tatt på grunnlag av hva som feilte "de andre", og ikke meg, for jeg fikk aldre sagt hva jeg hadde på hjertet.
Jeg går ikke til en lege for å bli fortalt om hva som feiler andre pasienter eller om hva som plager legen. Jeg går til legen for å bli lyttet til om hva som plager/feiler meg for deretter å gjøre undersøkelser basert på hva jeg sier.
Legekontoret fungerer langt fra optimalt. Alle hører hva man sier til sekretæren, det prates høyrøstet og private opplysninger spres til alle på venterommet.
Holder på å skifte lege.