Toril Teoline Gjedrem

Autorisasjon (2008)

Venteliste

25 personer

Sist ledig plass

Se når legen sist åpnet sin liste for nye pasienter utenom ventelisten

Toril Teoline Gjedrem er en av 267 fastleger i Bergen

Siste vurderinger av Toril Teoline Gjedrem

Frekk og lite hjelpsom

Jeg opplevde at denne fastlegen ikke tok mine helseplager på alvor. Hun nektet å henvise meg til gynekolog, til tross for at jeg har hatt dokumenterte, sterke menssmerter siden jeg var 12 år gammel. Jeg følte meg ikke hørt, og opplevde at plagene mine ble bagatellisert. Da jeg ble lei meg og begynte å gråte på grunn av måten hun behandlet meg på, svarte hun: «Jeg skal gi deg henvisning siden du ikke tåler å få et nei.» Den henvisningen førte senere til at jeg fikk diagnosen endometriose og ble operert – noe som aldri hadde skjedd om jeg ikke hadde «grått meg til» en spesialistundersøkelse.

I tillegg glemte hun å sende henvisning til psykolog, noe som førte til at jeg måtte vente flere måneder ekstra mens jeg var i en dyp depresjon.

I konsultasjonene opplevde jeg henne som lite engasjert og lite hjelpsom. Hun kom ofte for sent og brukte mesteparten av timene på å nikke, uten å bidra med reell hjelp.

Null tillit

Etter 2 år på venteliste for ny lege, ble det skuffende møte allerede første gangen på grunn av hennes kverulerende optreden.
Etter henvisning til spesialist, ble det avslag grunnet manglende informasjon om medisinske funn.
Jeg klaget, hvorpå hun henvendte seg til meg for å levere inn info til Sykehuset.
Sykehuset nekter å godta at jeg leverer dette og mener det er legens oppgave å sende utfyllende info.
Siden klagefristen er 2 uker, er tiden nå oppbrukt.
Legen virker ellers ikke emosjonelt tilstede under konsultasjonene og jeg har merket meg at hun er nær ved å sovne og øynene hennes glir halvveis igjen mens jeg snakker.
Hører hun etter?
Jeg får ikke den hjelpen jeg skulle hatt og det er nå gått 8 måneder siden jeg spurte om hun kunne sende meg videre til spesialist.
Har gitt henne opp og står nå på ny venteliste til ny fastlege.

Beste legen

Toril er varm og kunnskapsrik, og møter meg alltid med omsorg og forståelse. Hun strekker seg langt for sine pasienter, hun har ringt meg tilbake selv etter arbeidstid, eller til og med når legekontoret har vært stengt. Hun er helt fantastisk og jeg er kjempefornøyd!

Mistet helt tillit til henne

Jeg har flere negative opplevelser som har skjedd på ulike tidspunkt, da jeg har prøvd flere ganger å gi henne nye sjanser:

Hun er alltid forsinket fra 10 min opptil 1 time og jeg får aldri egentlig svaret på det jeg kommer inn for. Hun diskuterer mot meg, når jeg prøver å dele symptom jeg opplever og vanskene de medfører, isteden for å spørre meg om helsen min eller møte meg med empati.

I tillegg tilbyr hun aldri henvisning videre til en annen spesialist, med mindre du selv foreslår det eller krever det. Du burde ikke måtte gjøre jobben til en lege for dem, de burde se grensene til sin egen kunnskap før henvisning videre er neste steg.

Har fått høre jeg opplever "subjektiv sykdom" som respons til vanskene jeg har med helsen min, og fikk ingen tilbud til helsehjelp eller sykemelding. Virket som en unnskyldning til å ikke ta meg seriøst eller behandle meg.

Selv om jeg prøvde om igjen og om igjen å ta opp symptomene mine i løpet av timen, ble jeg avbrutt flere ganger og argumentert imot istedenfor å bli stilt helserelaterte spørsmål og få forslag til hjelpemidler for vanskene.

Syns det er rart at noen er allmennlege men ser ikke ut til å være interessert i pasientens opplevelse når det ikke er "standard" problemer som blir tatt opp.

Om du er funksjonsnedsatt eller har lavere funksjonsevne enn gjennomsnittspersonen ville jeg styrt unna akkurat denne fastlegen.

Imøtekommende og tillitsvekkende

Har hatt Toril som min fastlege i et par år, og det siste året har jeg vært hos henne noen ganger. Hun er den beste legen jeg har hatt, fordi jeg opplever henne som empatisk, forståelsesfull og løsningsorientert. Hun tar seg tid, svarer alltid raskt via helsenorge appen og jeg føler meg ivaretatt.