Elisabeth Helene Rud

Allmennlegespesialist, fastlege og ortopedisk kirurg

• Allmennmedisin
  • Ortopedisk kirurgi

Autorisasjon (1989)

Elisabeth Helene Rud er en av 609 fastleger i Oslo

Siste vurderinger av Elisabeth Helene Rud

Systemsvikt! Bare rot

Systemsvikt! Lite tillitsverdig. Ble plutselig syk. Skulle reise på feire til utlandet. Trengte da en sykemelding. Ingen ledige timer på flere uker. Ringte så kontoret uten svar. Skrev da en viktig e-konsultasjon - som bare er slettet!? De skal og MÅ jo journalføres. Jeg vet godt hva jeg skrev, og er vant med e-systemet fra andre fastleger. Men legen påstår å ikke ha sett verken den eller nr. 2. De er bare borte. Jeg ringte kontoret: Legen dro riktig nok på ferie dagen etter den 1. e-konsultasjonen, og da blir denne tjenesten nedlagt mens man er på feire. Fullt forståelig. Men den ble sendt, og også den etter hennes ferie skal uansett journalføres! Normal praksis. Pålagt? Så: Bestilt hele 3 ledige timer en uke. Verifiserte. En dag var timen avlyst da jeg kom dit. Klaget. (Og hvorfor skal vi betale for timer vi ikke kan komme til fordi for syk, mens vi ikke får refusjon når legen gjør feil…?) De to neste oppsatte rimene får jeg så SMSer om at «timen er avlyst». Bestilt ny.
Så me få sjå, mens me ventar på Godot…

Kunnskapsrik og grundig.

Hun er veldig kunnskapsrik og grundig. Jeg har en komplisert helsehistorikk med alvorlig sykdom, og hun passer veldig godt på å følge opp alle aspekter ved sykdommen.

Dyktig lege

Fremstår kunnskapsrik, effektiv og med god systemkunnskap. Har alltid følt meg ivaretatt og grundig utredet.

Men, som mange påpeker, kan hun tidvis være i overkant streng og skarp i tonen (for noen), og enkelte ganger bruke mye tid på å kikke på PC-en under timen (søke opp produkter og lignende). Ofte forsinkelser og lang ventetid, uten noen nærmere forklaring eller beklagelse.

Dårlig

Lytter minst mulig, unngår øyekontakt mens jeg snakker og er helt inni pc-en.

Nekter sykemelding, som har medført meg mer depresjon. Snart mister jeg jobb på grunn av henne.

Man føler seg ikke hørt, føler alltid tidspress i timen med henne.

Gruer meg alltid til legebesøk! Bytter lege idag!

Sur!

Hun var sur og irritert begge gangen jeg var der. Syke folk bør tas litt bedre i mot. Har heldigvis byttet lege nå.