Imama Hamza

Autorisasjon (1997)

Imama Hamza er en av 609 fastleger i Oslo

Siste vurderinger av Imama Hamza

Manglende tillit og trygghet

Jeg har vært pasient hos dr. Hamza over flere år, og har hatt svært varierende opplevelser – med en overvekt av negative. Gjennomgående har jeg følt meg bagatellisert, mistenkeliggjort og ikke tatt på alvor. Nå som jeg for første gang i mitt liv er sykmeldt – på grunn av sykdom i svangerskapet – har jeg opplevd å bli møtt med skyld og skam i stedet for støtte.

Hun endrer ofte ordlyden i det jeg formidler. Når jeg for eksempel beskriver sterke smerter som hindrer meg i å utføre hverdagsoppgaver, gjengir hun det som «litt vondt». Journalføringen hennes er tidvis preget av skrivefeil og merkelige detaljer, noe som virker lite profesjonelt.

Inntrykket mitt er at hun endrer praksis etter dagsform. Jeg har også opplevd henne som hjelpsom og fått gode henvisninger videre, men summen av negative opplevelser veier tyngst. Jeg har gruet meg til timer og har måttet ha med partner for å føle meg trygg.

Jeg har blitt værende fordi jeg tidligere hadde byttet fastlege flere ganger, men nå ser jeg meg nødt til å bytte – jeg trenger å føle meg trygg og ivaretatt. Utsagn som «jeg skjønner ikke hvorfor du har bestilt legetime» har fått meg til å føle at hun aktivt forsøker å holde pasienter unna, noe som er uforståelig i møte med reell helsehjelp.

Dyktig lege med mye kunnskap.

Jeg har vært hennes pasient lenge og er kjempe fornøyd. Ja, selv om ikke har vært så mye hos henne, men de gangene j har oppsøkt henne som min lege, har hun vært god lytter, og full fokus på problemet mitt. Hun sender deg dersom nødvendig videre for å utelukke det meste. Anbefaler hun, i forhold til andre som ikke engang tør å bygge en god relasjon til sine pasienter, eller tar mye egne beslutninger utenfor deres faglig området.

Dyktig, men streng!

Jeg er veldig fornøyd. Det er uvant at leger stiller krav, men man får også mye tilbake for det. Jeg har både både fått kontroll på blodtrykk og alkoholkonsumet mitt. Føler meg bedre enn jeg har gjort på lenge

Verste lege

Har hatt henne som fast lege fra juni. Men måtte bytte grunn av, hun har ingen respekt for pasient. Veldig frekk. Jeg blir mer deprimert når jeg går hos henne. Hun vil ha bare penger.

Har aldri hatt dårligere erfaring fra noen leger

Hun er meget uprofesjonell og er ganske skarp i tonen. Følte meg ikke ivaretatt i det hele tatt. Hun bruker også ekstremt lang tid på å hente inn pasienter, kan fort gå over 45 min. Dette er ikke greit. Vil aldri anbefale henne til noen!