Tilsvar til vurdering

Useriøs og følger ikke opp

Jeg og min kjæreste har begge Dr. Skjervold som fastlege. Vi deler dessverre samme opplevelse av å ikke bli hørt eller tatt på alvor i møte med ham, selv når det gjelder relativt alvorlige symptomer. Vi sitter ofte igjen med en følelse av å bli avvist og ikke fulgt opp på en faglig tilfredsstillende måte.

Det er svært vanskelig å få time hos Dr. Skjervold. Når vi tar opp dette problemet, får vi til svar at vi må bestille hastetime eller være mer oppmerksomme på tilgjengelighet. Når vi forsøker å ringe for hastetime, er det som regel ingen timer igjen, og vi blir henvist til legevakten – selv i tilfeller hvor vi venter på svar etter prøver og har behov for videre oppfølging.

Et ytterligere problem er manglende vilje til å henvise til spesialist. I mitt tilfelle nekter Dr. Skjervold å gi henvisning fordi jeg tidligere har vært hos en annen lege (Dr. Drop-in) for å få hjelp med en henvisning han ikke ønsket å gi.

Samlet sett opplever vi manglende tilgjengelighet, dårlig kommunikasjon og en holdning som gjør at vi ikke føler oss ivaretatt som pasienter.