Tilsvar til vurdering
Forutinntatt, manglende evne både til empati og faktisk å lytte
Jeg fraråder alle å benytte Ranja som sin fastlege. Hun lytter ikke og konkluderer uten noen tillitt til pasientens egne opplevelser/erfaringer. Om man nevner at man har søkt på Google mister hun all respekt og blir særs overkjørende, og blir sittende fast i en overbevisning om at alt sitter i hode på pasienten, som jo resulterer i at hun bagateliserer problemene pasientene kommer med, og dermed heller ikke får hjelp.
Jeg har benyttet Ranja i litt over et år, og knakk fullstendig sammen på siste time. Hun var så frekk og usympatisk at jeg nærmest opplevde det krenkende. Jeg har forsøkt gjentatte ganger å ta opp problematikk som jeg ikke får hjelp med slik at jeg må gå til private for å få hjelp, det kostet meg 2900,- Jeg har en kronisk fissur, og ba om hjelp med den hvor hun sender henvisning til coloskopi. Legen som gjennomførte undersøkelsen sa at fissurer ikke var hans område, og undersøkte derfor ikke nedre del av tarm. Så jeg ble henvist til en undersøkelse jeg ikke trengte som kostet meg kr. 1500,- Når jeg kom tilbake på den siste timen jeg hadde hos henne påpekte jeg dette og sa jegvar feilhenvist da jeg skulle hatt analskopi, men da ville hun ikke henvise meg ditt. Så da har jeg altså vært hos henne to ganger, feilhenvist uten å få hjelp med den kroniske fissuren. For meg ble hun en dyr fastlege å ha. Jeg har også gått med svært lave D vitamin i kroppen, den lå 1 poeng over det laveste nivået. Når slitenhet og fatuige har vært mitt hovedproblem, og jeg er overvektig vet alle faglige dyktige leger at D-vitaminet skal ligge høyere. Dette fikk jeg altså ikke påpekt men fant ut av selv da jeg ble tipset om furst pasient av en venninne. I og med det ikke har vært rød stjerne har hun antagelig ikke en gang sett på verdiene.
Nei, så styr unna denne legen. Hun mener selv at hun er den faglig sterkeste legen på Centrum fastlege senter som hun uttrykte i vår siste time. Jeg tenker de tre stjernene hun får fra brukerne taler sitt.