Tilsvar til vurdering
Styr unna, lite lyttende og dårlig kommunikasjon
Jeg byttet til denne fastlegen i håp om å møte en erfaren lege som kunne ta min helsesituasjon på alvor. Dessverre opplevde jeg det motsatte. Allerede ved andre time ble jeg stoppet midt i å forklare symptomene mine, og legen sa at han "merket at jeg var sur på ham", noe som ikke stemte. Jeg forsøkte å si at jeg tenkte tilbake på sykdomsforløpet og hadde vært dårlig behandlet på jobb – ikke at jeg var sur på ham.
Ved tredje time sa jeg ærlig at jeg gruet meg til timen etter forrige opplevelse, og jeg prøvde å forklare hvem jeg er som person for å unngå misforståelser. I stedet ble jeg avbrutt igjen og møtt med en monolog om at han ikke liker individualisme og at pasienter må gjøre en innsats for å få gode dager – fremfor å være sykemeldt. Han lyttet ikke til bakgrunnen min, stilte ikke åpne spørsmål, og virket mer opptatt av systemkritikk enn pasientens reelle tilstand.
Han sa til og med at det "hver gang er konflikt med meg", til tross for at det var tredje gang jeg var der, og kun én tidligere samtale hadde vært preget av misforståelser – som han selv initierte. Jeg kom for medisinsk hjelp, men gikk ut med følelsen av å bli mistenkeliggjort og feilbedømt.
Jeg har nå byttet fastlege og anbefaler ikke denne legen dersom du trenger noen som lytter, viser respekt og tar deg på alvor. Selv om jeg fikk sykemeldingen min, var det veien dit en unødvendig kamp. Jeg har opplevd bedre kommunikasjon hos andre. Jeg skulle ønske jeg hadde lest om han her før jeg byttet, og dessverre må jeg si meg enig i de andre negative omtalene.