Tilsvar til vurdering

(Vikar [navn fjernet av moderator]) Sjokkert

Har godt inntrykk av Trond, så synd at denne må legges her. Men denne behandleren må advares om. Aldri opplevd mer ubehagelig, spydigere og frekkere behandler.

Forklarte innledningsvis at det var en forhistorie (blant annet med dokumentert feilbehandling) og at jeg bare trengte å trygges for ny prøve. Hun presterer da og si at jeg antageligvis ikke var feilbehandlet, men at jeg som pasient hadde misforstått. Dette er som sagt dokumentert, og den tidligere legen har både beklaget og kompensert. Den saken er forbi og landet, men ville dele kontekst med henne hvorfor jeg var nervøs for timen. I stedet ble opplevelsen, som egentlig var lettere traumatisk, brukt i en spydig kommentar.

Informerte også i timebestillingen, noe jeg nevnte under timen, om det og hvorfor jeg var der. Svaret jeg fikk var "med 2000 pasienter, leser jeg meldingen først rett før pas kommer inn". Hun gjorde det veldig klart at første gang hun leste var i selve timen, og hun visste ikke hvorfor jeg var der. Siden hun ikke hadde kapasitet, ble timen bortkastet og jeg fikk beskjed om at jeg måtte bestille ny time. Spurte om jeg kunne få henvisning. Fikk et blankt nei.

Hun visste heller ikke svært grunnleggende ting om den svært vanlige sykdommen jeg var inne for. Har ingen forventninger om at legen skal kunne alt, men da er det kanskje en ide å kikke raskt over timebestillingen før pasienten kommer inn. Eventuelt lese emnefeltet. Det hadde hun som nevnt ikke kapasitet til å gjøre.

Inntrykket var at hun helst ikke ville være der, ikke ville utføre testen/behandlingen og egentlig ikke hadde så lyst til å hjelpe pasienten. I stedet var hun spydig, frekk og ubehagelig i de minuttene jeg var inne. Gikk derfra verken klokere eller friskere - bare sjokkert og ekstremt opprørt.

Dette var egentlig en ganske enkel sak, og man kan lure på hvordan andre med mer krevende og komplisert historikk blir behandlet. Om man ikke klarer/har kapasitet til å gjennomføre behandlingen/hjelpe pas, kan man i hvert fall være ok (les: ikke frekk og spydig) mot noen som bare prøver å få hjelp. Styr unna.