Tilsvar til vurdering

Uprofesjonell, uinteressert og feitfobisk

Jeg dro til Ine Mørk på Akademiklinikken i forbindelse med en eventuell brystreduksjon. På forhånd hadde jeg fylt ut et skjema som bl.a. innformerte behandler om min BMI.

Da jeg kom inn til konsultasjonen, var hun fullstendig uinteressert i det jeg hadde å si. Det første hun sa var at BMI-en min var for høy, og at jeg kunne komme tilbake "når jeg hadde gått ned". Det informeres på forhånd om at de ikke utfører operasjon hvis BMI-en din er for høy, men tydeligvis får du heller ikke en konsultasjon hvis den er det. Til tross for at jeg visste inngrepet ikke kunne utføres umiddelbart, antok jeg likevel jeg skulle få informasjonen jeg betalte for på vei inn. (Jeg forstår godt at de tar betaling på forhånd, da jeg ellers ikke hadde betalt fullpris for "konsultasjonen" jeg fikk, de få minuttene det var.)

Jeg måtte hale ut av henne informasjon om hvordan operasjonen fungerer, hva som kan forventes av mulige resultater og lignende. Om ikke annet vil jeg informeres om hva det er jeg kan forvente. Gjennom timen (som kun varte i noen minutter) forsøkte hun å avslutte/si at jeg kan komme tilbake når jeg er tynnere, tre-fire ganger. Jeg ble vist før-og-etter bilder på eget initiativ, noe jeg opplevde ble fullstendig uprofesjonelt gjort. Et av etter-bildene sa hun at hun "ikke synes var noe fint", fordi kvinnen ville beholde mer fett i brystene enn det hun selv synes var fint. "Men folk liker jo forskjellige ting" som hun kaldt poengterte med himlende øyne. Det å snakke nedlatende om bildene til tidligere pasienter er fullstendig uaktuelt for en profesjonell behandler.

Da jeg nevnte at jeg hadde noe operasjons-skrekk avfeide hun dette fullstendig, og konsultasjonen avsluttes med at hun med falskt smil sa at jeg nå hadde et mål å jobbe mot ved tanke på vekttap.

Det handler ikke om regelverk for det å gå ned i vekt før jeg eventuelt kan opereres, det har jeg ikke noe imot. Det var hvordan det hele ble presentert, og hvordan hun snakket til meg og så på meg som om jeg var mindreverdig. Hun skapte overhode ikke trygghet og heller ikke tiltro når det kommer til hvordan hun betegner tidligere pasienter. Hvis du er overvektig overhode, eller eventuelt ikke vil at en såkalt profesjonell skal snakke nedlatende til fremmede om hvordan du ønsker kroppen din skal være, hadde jeg absolutt anbefalt å dratt til en annen behandler, da det hele var en relativt traumatisk og ubehagelig opplevelse.