Tilsvar til vurdering
Nn
Timen startet omtrent 40 minutter forsinket. Jeg har forståelse for at forsinkelser kan oppstå i en travel praksis, men etter konsultasjonen ble jeg bedt om å komme tilbake etter legens lunsjpause for å ta en blodprøve. Etter å allerede ha ventet lenge valgte jeg derfor å takke nei.
Under selve konsultasjonen opplevde jeg dessverre lite forståelse og medfølelse for helseplagene mine. Jeg oppsøkte lege på grunn av problemer knyttet til prolaps, men opplevde at dette i stor grad ble avfeid med råd om å ta Paracet, uten videre veiledning eller vurdering av behov for oppfølging eller videre undersøkelser.
Mot slutten av konsultasjonen opplevde jeg også måten legen snakket til meg på som ubehagelig. Legen begynte å snakke veldig langsomt, noe som fikk meg til å føle at hun antok at jeg ikke forsto hva som ble sagt. Som person med utenlandsk bakgrunn opplevde jeg dette som nedlatende og lite respektfullt. Det gjorde at jeg følte meg liten og ikke tatt på alvor som pasient.
Hensikten med denne tilbakemeldingen er å gjøre oppmerksom på hvordan slike opplevelser kan føles fra et pasientperspektiv. Jeg håper det kan bidra til mer respektfull kommunikasjon og bedre forståelse i møte med pasienter i fremtiden.