Tilsvar til vurdering

Uprofesjonell og avvisende – jeg følte meg forlatt

Jeg har et 8 cm stort fibrom og har konsultert henne to ganger for å vurdere behovet for fjerning. Til tross for at dette er et alvorlig helseproblem, var responsen hennes utrolig avvisende. Hun sa: «Enten fjerner jeg det eller ikke, så skjer det ingenting», med en tone så brysk uprofesjonell at jeg ble kvalm.

Da jeg prøvde å spørre om mer informasjon om risiko, konsekvenser og mulige behandlingsalternativer, avviste hun meg og konsultasjonen varte i ikke mer enn 10 minutter. Jeg følte meg ikke hørt, respektert og fullstendig forlatt.

Verre ennå: Senere oppdaget jeg på egen hånd at det finnes mindre invasive alternativer til total hysterektomi – noe jeg ville forventet at en spesialist i det minste skulle ha nevnt eller diskutert med meg. Denne mangelen på åpenhet og omsorg for pasienten er uakseptabel.

Etter min opplevelse leste jeg anmeldelser fra andre kvinner og la merke til et gjentakende mønster: mange beskrev de samme stressede konsultasjonene, mangelen på informasjon og den avvisende holdningen. Jeg håper inderlig at fremtidige pasienter får bedre behandling, men basert på min egen erfaring anbefaler jeg på det sterkeste at kvinner søker en second opinion et annet sted.