Tilsvar til vurdering
Dyktig på papiret men ikke min erfaring.
Jeg har hatt henne som fastlege i mange år, og hun har et godt rykte for å være dyktig og grundig. Dessverre er ikke dette det inntrykket jeg selv sitter igjen med etter mange års erfaring.
Hun er svært ofte forsinket, og det kan være vanskelig å få time. Når man først får time, opplever jeg ikke alltid at det er tilstrekkelig tid eller oppmerksomhet rettet mot det jeg som pasient forsøker å formidle. Hun lytter, men jeg får ofte inntrykk av at hun allerede har gjort seg opp en mening før jeg er ferdig med å forklare situasjonen. Kroppsspråket hennes og det faktum at hun ofte har oppmerksomheten rettet mot PC-en, forsterker denne opplevelsen.
Jeg opplever også at hun kan være lite mottakelig for vurderinger eller innspill som ikke samsvarer med hennes egen vurdering. Det kan gjøre det vanskelig å føle seg hørt og tatt på alvor som pasient.
Hun smiler og ler en del under samtalene. Selv om dette sikkert er ment positivt, oppleves det i enkelte situasjoner som upassende, særlig når jeg tar opp noe jeg selv opplever som alvorlig. Det kan gi en følelse av at bekymringene mine ikke blir tatt helt på alvor.
Et annet problem er oppfølging. Jeg opplever at pasienten selv i stor grad må sørge for å bestille kontrolltimer og følge opp videre behandling. Jeg skulle ønske legen i større grad tok ansvar for nødvendig oppfølging og avtalte kontroller når det er behov for det.
Etter å ha hatt henne som fastlege i over ti år, er dette derfor dessverre min samlede opplevelse: Hun kan sikkert være både kunnskapsrik og grundig, slik omtalen av henne tilsier, men jeg opplever manglende tilgjengelighet, forsinkelser, begrenset pasientmedvirkning og en kommunikasjon som gjør at jeg ikke alltid føler meg hørt eller tatt på alvor.