Tilsvar til vurdering

Hyggelig person på første øyekast, men...

Jeg hadde min første svangerskapskontroll hos Anja. Alt gikk bra under kontroll. Men etterpå fikk jeg en faktura på 114NOK. Jeg ble ikke informert av legen at jeg skal betale noe. 59NOK av dette var ekspedisjongebyr i tilknytning til henvisning til ultralyd og 55NOK var fakturagebyr. Jeg betalt ingenting i den første graviditet derfor var det veldig rart.
Jeg sender en klage til Helsedirektoratet. En slik praksis mener Helsedirektoratet er feil. De mener at legen uansett ikke både kan kreve ekspedisjonsgebyr og fakturagebyr. Også, jeg ikke skal betale noen egenandel når jeg går til svangerskapskontroll hos min fastlege. Dette dekkes fullt ut av folketrygden. Videre, fastlegen kan kun kreve fakturagebyr dersom pasienten ønsker å motta faktura.
Jeg vet ikke om det er bare Anja's dårlig kunnskap når det gjelder pasienters rettigheter, eller generelt urettferdig tjeneste av den legesenter der hun arbeider. Sekretæren ved den legesenter var ikke veldig hyggelig når jeg fortalte henne at jeg har rett til å nekte betaling.