Tilsvar til vurdering
Ba meg lære henne om min egen sykdom
Ble i utgangspunktet tatt godt i mot med en sykdom mange fastleger rynker på nesen over, og gikk gjennom en hel utredning med henne på laget som endte i en ME-diagnose. Da var det slutt på velvilligheten. Hun mente det var en psykisk sykdom, og da jeg protesterte ba hun meg sende dokumentasjon og vitenskapelige dokumenter på dette. Sendte henne en lang og omfattende mail med linker til alt jeg visste om av studier, tester etc, men to legebesøk senere hadde hun fortsatt ikke lest den. Hun mente jeg ville bli frisk "for jeg hadde jo så lyst til det", og alle hun visste om som IKKE hadde blitt friske av ME ville egentlig ikke bli det. Da hun lurte på hvor mye jeg jobbet (er uføretrygdet, så.. ingenting) eller studerte (nei, ikke det heller), lurte hun på hva jeg "gjorde hele dagen da?" Tja.. ligger hjemme og har nok med å klare meg gjennom hverdagen stort sett. Da hun rett og slett begynte å bli irritert hver gang jeg kom tilbake og ikke hadde blitt bedre siden sist så jeg meg nødt til å bytte lege.