Karl Thomas Brinch
Har gått til Karl Thomas siden 2021 og opplever å bli tatt på alvor for det meste. Har som oftest kommet til han med problemstillinger om psykisk helse, og han har alltid henvist meg til gode tilbud. Det hender jeg har kommet med forslag og forespørsler om bl.a. medisiner og behandlinger jeg har lurt på om kunne vært hensiktsmessig å prøve, og dette har han også vært svært åpen for. Rolig type.
Han kan oppleves kald og nølende, men for meg virker han gjennomtenkt for det meste. Han er god på å roe eventuelle bekymringer jeg har, men føler også noen ganger at det heller kan virke avvisende.
Var hos denne legen, som var vikar for mitt barns fastlege. Han fremstod lite sympatisk og svært lite hjelpsom. Han tok ikke problemene som ble tatt opp på alvor og kom med mange slengbemerkninger blant annet om gaming, som ikke hadde noe med saken å gjøre. Sjeleglad for at jeg ikke må forholde meg til denne legen framover.
Skulle søke om AAP etter sykemelding grunnet psykose. Fikk beskjed om å finne meg en ny jobb men svært enkle oppgaver uten kontakt med folk som jeg kan utføre under psykose. Merkelig svar.
Jeg oppsøkte denne fastlegen med håp om støtte til henvisning for kjønnsinkongruens. Til tross for at jeg tydelig ba om å få godkjenne henvisningen før innsending, ble den sendt uten samtykke. Henvisningen ble avslått som mangelfull, noe som har forsinket mitt behandlingsløp betydelig.
Legen uttrykte personlig skepsis til transpersoner og transbevegelsen, og benyttet seg av nedverdigende språk. Jeg opplevde flere samtaler som ubehagelige og ideologisk preget, og det var liten vilje til å møte meg med faglig åpenhet.
Hvis du er trans og vurderer kjønnsbekreftende behandling, anbefaler jeg å finne en annen fastlege.
Aldri hatt en så dårlig opplevelse med en fastlege før, og jeg har vært hos mange! Gammeldagse holdninger og sterke negative meninger og holdninger til min diagnose. Har fått min diagnose i privat sektor da det er mer effektivt, og jeg ikke har blitt tatt ordentlig på alvor eller fått riktig behandling hos DPS eller andre offentlige tilbud. Aldri har jeg hørt noen snakke så nedverdigende til meg, og om min diagnose. Han sa blant annet at jeg har ADHD på grunn av mobiltelefon??? og at diagnosen er et samfunnsproblem! Jeg ble helt satt ut. Som lege burde du vel vite at symptomene må være tilstede som barn for å få diagnosen. Han var usympatisk, stilte spørsmål på en kritisk og nedverdigende måte, sur i fjeset og ekstremt dømmende. Han satt også og skrev i feil journal frem til siste minuttet av timen. Hater sikkert jobben sin. Hold deg unna om du kan. Han ødela i hvert fall dagen, om ikke uken min.