Lasse Haugen Askland

Asker Kommune Søndre Borgen Legesenter
Mann, 39 år

Godkjenning

Autorisasjon (2011)

Ledige plasser

0 av 575
Motta varsel når denne legen får ledig plass

Venteliste

35 personer

Sist ledig plass

Se når legen sist åpnet sin liste for nye pasienter utenom ventelisten

Advarsler

Sjekk eventuelle reaksjoner fra Helsetilsynet

Vurderings­varsel

Bli varslet når nye vurderinger blir publisert

Praksis

Asker Kommune Søndre Borgen Legesenter
Søndre Borgen 16 1388 Borgen
Vis kart
Lasse Haugen Askland er en av 53 fastleger i Asker

Brukernes vurderinger

Samlet vurdering
(7)
7 vurderinger
Tilgjengelighet
(5)
5 vurderinger
Tillit og kommunikasjon
(5)
5 vurderinger
Service
(5)
5 vurderinger

Siste vurderinger av Lasse Haugen Askland

Noe uerfaren, litt overarbeidet, men mest trivelig

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Lasse virket noe umotivert i starten, men det tok ikke mange besøkene før stemningen var lett og tilliten gjensidig.
Jeg er varsom med leger pr i dag pga. problemene med "leger" utdannet i lavkostland, flere strykkandidater får passere pga. de enorme summene nordmenn legger igjen. Nivået i følge legeforeningen er ofte farlig dårlig og hvis du har spesielle behov vil jeg råde deg til å prøve noen litt eldre, ikke utdaterte heller, men erfaring betyr enormt mye. Lasse har potensiale til å bli en slik dyktig lege, men jeg tror fastlegeordningen og papirmølla gjør alt mindre effektivt, han virket litt motløs og det er forståelig med dagens system.

Det handler også mye om kjemi og det kan by på utfordringer når pasienten besitter mer kunnskap enn legen innenfor spesielle felt. Det å være lege er faktisk en drittjobb bokstavelig talt og så lenge det er vi som betaler lønnen deres så må de være ydmyke og behandle pasientene som likeverdige. En lege som ikke lytter er ingen lege, da får man bedre hjelp av "ok google" og NEL. En datamaskin gjør ikke menneskelige feil og kan forholde seg objektivt til noe mange leger ikke klarer. Lasse er objektiv, det er også en grunn til at jeg mener han kan bli så dyktig.

Lege"senteret" er bare et kontor, det fungerer ikke som noe senter. De har to kanskje 3 leger, og det hele virker dårlig organisert, nesten som en midlertidig løsning.
Dyktige sykepleiere til blodprøver, tester osv. Effektive, omsorgsfulle og støttende.

Deres ansikt utad eller hjernen i foretaket kontoret er et sorgens kapittel, både på telefon og ved personlig kontakt så forvent minst mulig hjelp. En dyktig og blid helsesekretær hadde vært på sin plass, det virker preget av en person spesielt, men de burde hatt en eller to med utdanning og kompetanse slik at man får et litt mer seriøst inntrykk. Dessuten burde det i helsevesenet legges mer vekt på holdningene til de ansatte, ingen blir noensinne utlært og start alltid dagen med et åpent sinn. Stemningen på "venterommet" er i hvert fall åpent selv om det er en kald trekk, mulig det bare er fra dørene. Alt ser ut som det gjorde på 80-tallet og er omtrent like dårlig som musikken det tiåret. Ingen skikkelige benker, men bare et rundt bord og noen stoler. Perfekt for en runde bridge, ikke ideelt for et venteværelse. Savner noen Vi menn og Allers ev. Hjemmet.

Jeg bruker av overnevnte grunner kun pasientsky-appen slik at jeg ikke lenger skal få følelsen av å forstyrre dem unødvendig når jeg må fornye resepter osv. Du skal helst være frisk for å takle å være syk sa en kjent lege til meg i sommer, det må humor til for at ting skal fungere. Og folk som trives i jobben sin og er kompetente.

Lasse har nå en stedfortreder i et år så jeg ser frem til å teste kunnskapene hans da jeg tror han er minst like flink som Lasse. Jeg er overrasket over at det ble gjort uten noe forvarsel, men det viser bare hvor viktig en frisk og god hjerne er for at ting skal fungere. Skjedde på verst tenkelige tidspunkt selvfølgelig og det er det dysfunksjonelle systemet sin feil og ikke Lasses sin håper jeg da.

Hyggelig, dyktig og interessert.

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Har bare gode og effektive tilbakemeldinger å gi. Ordner det som skal eller rekvirerer videre. Kan absolutt anbefales!

Tillitvekkende

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg flyttet til Asker og trengte ny fastlege. Er veldig fornøyd med valget. Han hører meg og ser meg. Han begrunner sine valg. Jeg får være med i prosessen.

En lege med manglende erfaring?

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Det er mulig at denne legen isolert sett behersker faget sitt godt. Jeg opplevde eksempelvis at han klarte å identifisere en somatisk sykdomstilstand raskt, samt behandle denne effektivt. Jeg opplevde at jeg likevel ikke klarte å utvikle den nødvendige tillit til Haugen Askland. For meg virket det som om mine egne ressurser i arbeidet med å fremme helse dels virket uinteressant, dels truende på legen. Han fremsto forenklende, konvensjonell og tidvis svært paternalistisk i sine løsningsforslag. For personer med med komplekse problemstillinger, feks knyttet til nedbrytende og helseskadelige forhold på arbeidsplassen, har nok ikke Haugen Askland nyanserikdom, ydmykhet og empati i tilstrekkelig grad. Jeg finner grunner til å tro at det kan dreie seg om manglende erfaring/livserfaring. Jeg håper uansett det er slik det forholder seg.

Dårlig kunnskap

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg har flere ganger vært på konsultasjon hos han og foklart alle mine symptomer. Dette fant jeg ut var pga b12 mangel hos en annen lege, mens Lasse først sa "jeg aner ikke hva som feiler deg" og skrev resept på antidepressiver.. ?