Svein Erik Karlseng

Sagene Ring Legekontor DA
Mann, 61 år

Spesialisering

Allmennmedisin

Godkjenning

Autorisasjon (1990)

Ledige plasser

0 av 2050
Motta varsel når denne legen får ledig plass

Venteliste

3 personer

Sist ledig plass

Se når legen sist åpnet sin liste for nye pasienter utenom ventelisten

Advarsler

Sjekk eventuelle reaksjoner fra Helsetilsynet

Vurderings­varsel

Bli varslet når nye vurderinger blir publisert

Praksis

Sagene Ring Legekontor DA
Stockflethsgate 51 0461 Oslo
Vis kart
Svein Erik Karlseng er en av 556 fastleger i Oslo

Brukernes vurderinger

Samlet vurdering
(27)
27 vurderinger
Tilgjengelighet
(23)
23 vurderinger
Tillit og kommunikasjon
(25)
25 vurderinger
Service
(23)
23 vurderinger

Siste vurderinger av Svein Erik Karlseng

Uengasjert og alltid dårlig tid

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Etter noen år med Karlseng som fastlege har jeg bestemt meg for å bytte. Jeg hadde et greit inntrykk av han i starten og syntes han var rask og effektiv, men etter hvert la jeg merke til at han var lite interessert i å hjelpe meg med problemene mine og at han begynte å få en frekk og arrogant holdning. Kanskje han er stresset fordi han nå er den eneste legen på Sagene ring legekontor? Evt pga covid-19 pandemien?

Jeg følte at jeg ble jaget ut like fort som jeg kom inn døren og følte det ble lite rom til å snakke om hvordan jeg faktisk har det. Jeg tviler også noe på kunnskapsnivået og kompetansen til denne legen da han henviser meg videre til spesialister for små inngrep som en fastlege egentlig bør kunne. Eks: fjerne p-stav, vanlig gyn-undersøkelse, drenere små hud-abscesser, opp-nedtrapping av medisiner osv.

Når jeg har kommet til han med plager som gjør vondt så har han ikke en gang gjort en undersøkelse av stedet på kroppen som gjør vondt. Jeg har derfor følt det nødvendig å dra på legevakten eller til privat lege for å få behandling. Etter siste gangen dette skjedde så bestemte jeg meg for at nok er nok, så byttet jeg fastlege.

Noen fordeler med å ha Karlseng som fastlege er at du får raskt time og ofte henvisning videre til spesialister. Du trenger heller ikke vente lenge på venterommet før det er din tur. Det negative er at du får en legetime som varer under 2 minutter og uten en ordentlig undersøkelse, samt uten behandling/hjelp som kanskje kunne hjulpet deg der og da. Istedenfor må man da vente flere uker til flere måneder for å komme til en spesialist. Jeg jobber selv i helsevesenet og vet at det er svært varierende hva en fastlege kan hjelpe pasientene sine med og ikke.

Et tips til alle: før du bestemmer deg for å bytte fastlege så ring til legekontoret for å spørre om fastlegen du ønsker å bytte til har kompetanse til å utføre div undersøkelser/inngrep som du trenger for din helse.

Ønsker du en fastlege som er raskest mulig så kan kanskje Karlseng være fin for deg. Ønsker du en fastlege som faktisk lytter til hvordan du har det, tar seg tid og er genuint interessert i å hjelpe deg, så styr unna!

Uengasjert

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg har vært hos Karlseng kun som pårørende. Han var frekk, uengasjert og ganske uhøflig. Han så og henvendte seg kun til meg og ikke til pasienten sin. Han hadde fryktelig dårlig tid og vi satt igjen med en følelse av at vår henvendelse ikke var interessant nok.

Empatisk, trygg og hyggelig

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Dr Karlseng har vært min fastlege i 18 år. Han har vært støttende og trygg i alle år og har tatt meg på alvor uansett om jeg har prolaps, influensa, eller skal fjerne en føflekk. Opplever han som en interessert og empatisk lege som alltid hilser med fornavn og spør hvordan det har gått siden sist. Må også skryte av helsesekretærene, de er simpelthen fantastiske.

Overbærende, uengasjert

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg har hatt Dr. Karlseng som fastlege og det har ikke vært positivt. Da jeg var slått ut med influensa, og spurte om sykemelding, spurte han om jeg "skulle på ferie". Det er ikke gøy å bli mistenkeliggjort.

Generelt opplever jeg sjeldent å bli tatt på alvor og at kommunikasjonen er dårlig. Han har lite kompetanse innen for eksempel hva som er blåresept, så her gjelder det å komme forberedt. Min løsning på hans manglende interesse og oppfølgning har vært å få hjelp i det private, og å omsider bytte fastlege.

Jeg opplever at han har en holdning om at "ting ikke er så farlig" og at det "sikkert ikke er noe", mens andre leger som undersøker meg for de samme problemene gir meg behandling og henvisning til spesialist. Det synes jeg er lite betryggende.

Det som er bra er at det er uvanlig lett å få time, også på kort varsel.

Trygg, alltid oppmerksom, hjelpsom og veldig profesjonell

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg og min datter har alltid følt oss veldig godt ivaretatt og derfor fortsetter å gå til vår fastlege Svein, tross at vi har flyttet og bor langt unna.