Om vurderingeneSiste vurderinger av behandlere ved Bjølsen Legesenter
Sleip
Lege: Morten Pytte SkrevetKontaktet legesenteret om reseptfornyelse da skjema for elektronisk reseptfornyelse tydeligvis er skudd av i fellesferien. Fikk beskjed om at jeg måtte bli ringt av en lege. Etter en samtale på knapt 1 minutt og 30 sekunder med legen som inneholdt "hva skal du ha resept på" + mitt svar, så fikk jeg faktura for konsultasjon på nesten 250 kr -- altså for en tjeneste som er gratis elektronisk året rundt, men som LEGENE har skudd av i ferien. Utrolig sleipt.
Null empati og forståelse
Lege: Morten Pytte SkrevetJeg ønsker å dele min erfaring om denne legen, slik at andre kan ta et informert valg dersom de vurderer ham som fastlege. Legen viste ingen evne eller vilje til å møte meg med empati. Jeg kom fra et sykehusopphold med smerter, men opplevde å bli møtt med skepsis og motvilje. I stedet for å lytte eller gjøre en selvstendig vurdering, ba han meg om å fylle ut et eget skjema om smertene mine, fordi han var «redd for NAV». Dette var svært nedverdigende og ga inntrykk av at jeg måtte forsvare meg eller bevise at jeg faktisk trengte hjelp. Etter mitt syn bør en fastlege ha evne til å møte pasienter med respekt, medmenneskelighet og forståelse. Denne legen har ingen av delene.
Lyttende, forståelsesfull og trygg
Lege: Morten Pytte SkrevetHar hatt Morten som lege i noen år. Jeg har alltid opplevd at han tar seg tid, lytter og tar det jeg sier på alvor. Han har fulgt meg gjennom et svangerskap, fødsel og deretter vært fastlegen til sønnen min gjennom hans første leveår. Jeg opplever Morten som dyktig i møte med barn, og at han er ydmyk og søker ny kunnskap ved behov. Responstiden på helsenorge er god, og det er som regel enkelt å få en time innen rimelig tid.
Svært mangelfull oppfølging
Lege: Svein Erik Karlseng SkrevetJeg trodde faktisk ikke at det var mulig å bli fulgt opp så dårlig av en fastlege. Som regel gikk jeg ut av kontoret med en følelse av å være til bry for legen heller enn å ha faktisk mottatt hjelp. Arroganse og mangel på empati kjennetegnet kommunikasjonsstilen hans overfor meg. Den siste attesten han skrev var rene makkverket, og jeg måtte purre flere ganger for å prøve å få ham til å gjennomføre det han hadde sagt han skulle gjøre. Til slutt var jeg så nedbrutt at jeg byttet fastlege, noe jeg er svært glad for.
Fantastisk!
Lege: Øyvind Stople Sivertsen SkrevetJeg valgte bare «et tilfeldig navn», på legelista, da jeg flyttet til Oslo for noen år siden. Doktor Sivertsen, er 11 av 10. Lytter, empatisk (men stiller også kritiske spørsmål), sender henvisning/tar alt på alvor, men likevel med humor og glimt i øyet :) Fantastisk i fag - men også menneskelige relasjoner.