Kirsten Strømme Kierulf-Vieira
De fleste allmennleger med offentlig avtale er ikke alltid til å stole på.
Fra den første timen hos Kirsten føler du deg velkommen og får nesten inntrykk av at du har havnet hos den beste legen i verden – men det er ikke helt bare bare.
Jeg fikk diagnosen diabetes pluss flere binde‑diagnoser og trenger oppfølging – det betyr minst to timer per måned (gjerne mer), flere henvisninger og grundig terapeutisk kartlegging. Så jeg bestemte meg for å bytte ut min gamle, ineffektive lege og begynne hos Christine samt avlyse min private lege.
Fra første møte fortalte hun meg at hun «ikke hadde nok» og avtalte en ny time én måned senere. Greit, tenkte jeg. Blodprøve etter tre uker – også greit. Så kom resten: hun ville ikke hjelpe med søknad eller hjelpemidler, kommunen, hadde ingen behandlingsplan, og skrev nesten ingen henvisninger. Én time hver måned?
Da måtte jeg skuffet snu hvitten og gå tilbake til min private lege og forsikringslegen – med en egen time. En lege som faktisk tar seg av meg, og ikke bare skriver under på «å ha mindre kapasitet».
En lege man får tillit til. Rolig og behagelig vesen, virker interessert i pasienten. Har kun vært noen få ganger hos henne, men har fått et godt inntrykk så langt.
Kirsten tar seg god tid, og tar pasienten på alvor. Hun er trygg, varm og blid. Alt i alt en god opplevelse!