Berit Sæthern

Claude Monets Alle 21 1338 Sandvika

Siste vurderinger av Berit Sæthern

Manglende dialog og forståelse

Klinikk: Dr.Dropin Sandvika Skrevet

Jeg hadde nylig en time med denne legen, og dessverre ble det en av de mest ubehagelige konsultasjonene jeg har hatt. Timen startet med at legen fortalte at hun var utslitt etter en lang dag med krevende oppgaver. Det hadde jeg full forståelse for, men det preget tydelig resten av samtalen.

Legen opplyste at hun ikke hadde rukket å lese hvorfor jeg hadde bestilt timen, og hun skumleste dette mens vi snakket. Samtidig kom hun med flere antagelser om min situasjon uten å gi meg mulighet til å forklare hvorfor jeg var der eller å gjennomgå min sykehistorie. Jeg forsøkte blant annet å ta opp en MR-undersøkelse jeg hadde gjort, men fikk aldri ordentlig anledning til det.

Når jeg til slutt ba om å få snakke ferdig, ble jeg møtt med beskjed om at jeg “ikke er lege” og derfor ikke har forutsetning for å diskutere medisinske forhold, til tross for at jeg nettopp ønsket hennes faglige vurdering, ikke å stille diagnoser selv. Det opplevdes som at hun ville bli kvitt meg.

Jeg har hatt gode erfaringer med andre leger hos Dr Dropin, men denne konsultasjonen opplevdes som stressende, lite profesjonell og lite lyttende. Det gjør meg oppriktig trist å måtte skrive dette, men jeg følte meg verken forstått eller ivaretatt.