Marthe Kristin Kongshaug

Autorisasjon (1992)

Marthe Kristin Kongshaug er en av 605 fastleger i Oslo

Siste vurderinger av Marthe Kristin Kongshaug

Uempatisk og frekk

Etter å ha opplevd mitt livs sjokk tidligere denne uken med svært alvorlig sykdom i nær familie, ringte jeg Rodeløkka legesenter hvor Marthe jobber for å bedre forstå hvilke alternativer jeg har for en sykemelding.

Planen var å snakke med min egen fastlege, men da hun dessverre ikke var på jobb, ble jeg oppfordret til å prøve noen andre leger. Valget falt da på Marthe Kongshaug. Hun tok telefonen raskt, men så fort jeg forklarte situasjonen presterte hun å avblåse meg totalt og før hun bare la på før jeg i det hele tatt var ferdig snakket. Jeg er utrolig skuffet. Sitter allerede langt inne for meg å be om en sykemelding. Vurderer å bytte legesenter helt pga. denne opplevelsen.

Glemsk og overfladisk

Hadde bestilt time. Ventet 1,5 t på å komme inn. Da hadde hun ropt opp feil navn i korridoren 4 ganger, så de på «drop in» kom først. Visste ikke hvem jeg var, eller hvorfor. Begynte å rope i stresset stemmeleie at jeg ikke skulle sende e-konsultasjoner. Hun synes det er «fryktelig anmassende». Besvarer aldri. Hvis hun lytter til deg i 5 min. er du heldig. Men derfra til å oppfølge videre er som å vente på Godot.

Mye kunnskap og god kommunikasjon

Kongshaug er hyggelig, kunnskapsrik og lett å forstå. Hun tar ting på alvor og gir raske henvisninger når det trengs.
På dette legekontoret er det iblant mye folk og høyt tempo, men det er vel ganske vanlig sentralt i Oslo? Likevel har jeg alltid fått bestilt timer og fornyet resepter på kort tid. Jeg opplever Kongshaug som effektiv, vennlig og profesjonell.

Viser ikke nok empati og forståelse

Denne fastlegen er ikke noe særlig å skryte, virker overlegen, lite empatisk. Man føler seg ikke sett verken hørt, hun jobber på en " mekanisk" måte, tar deg i mot fordi det er kun jobben hennes. Byttet fastlege.

Trygg og effektiv.

Eg likar rett på sak og lite dill dall. Får hjelp og støtte. Kjenner meg sett og er trygg i møte med henne. Profesjonell men menneskelig. Tydelig og ærlig.