Heidi Høgdahl

Gynekologene AS
Kvinne, 62 år

Spesialisering

Fødselshjelp og kvinnesykdommer

Godkjenning

Autorisasjon (1986)

Advarsler

Sjekk eventuelle reaksjoner fra Helsetilsynet

Vurderings­varsel

Bli varslet når nye vurderinger blir publisert

Praksis

Heidi Høgdahl er gynekolog i Oslo

Brukernes vurderinger

Samlet vurdering
(51)
51 vurderinger
Tilgjengelighet
(26)
26 vurderinger
Tillit og kommunikasjon
(34)
34 vurderinger
Service
(23)
23 vurderinger

Siste vurderinger av Heidi Høgdahl

Saklig og dyktig

Klinikk: Gynekologene AS Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg har gått hos Heidi Høgdahl i ulike perioder over flere år. Hun er dyktig og trygg, har en direkte og ufarliggjørende tone. Hun er ikke så sensitiv og var i dialogen, noe som kanskje ikke passer for alle - men er fint for meg. Jeg føler meg godt ivaretatt.

Ubehagelig opplevelse

Klinikk: Gynekologene AS Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg ble sendt av min fastlege til Høgdahl for å ta en ultralyd. Jeg er gravid, tidlig i uke fem. Jeg var litt redd for jeg ble gravid på minipillen og hadde kvelden før opplevd litt blødning og menssmerter, som jeg fortalte om. Virket ikke som hun brydde seg om det. Hun virket sur for at jeg var der og brukte av tiden hennes, og sur for at jeg kom til henne så tidlig i svangerskapet.

Hun fortalte meg på en veldig nedlatende måte at det er femti prosent sjanse for spontanabort, og at det godt kan hende at kroppen min allerede har begynt med å abortere. Jeg var allerede klar over det, men er fortsatt trist å høre.

Jeg ble lei meg for jeg ønsker å bevare om det går greit med det som vokser inni der. Hun sa i en meget nedlatende tone: "Jeg ser at du blir lei deg, men nå var det jo ikke slik at du hadde planlagt denne graviditeten, så det gjør vel ikke noe om du mister den".

Jeg ble så perpleks og følte meg dum som gråt og svarte henne at kanskje jeg er ekstra trist fordi det er litt hormoner i sving. Da svarte hun meg: " Ja, hvis du faktisk har noen gravidhormoner i deg da".

Jeg gikk derfra gråtende, redd og sint. Hun fikk meg til å føle meg dum og dum for å ønske denne voksende spiren som ikke var planlagt. Videre var hun svært arrogant, lite forståelsesfull og i en mangel på empati.

Jeg kan dessverre ikke anbefale henne etter dette ubehagelige møte. Jeg har byttet gynekolog

Akkurat som at et publikum ikke betaler for å se at skuespilleren har en dårlig dag, slik betaler heller ikke jeg for å se at denne gynekologen har en dårlig dag på jobb.

Hvor ble det av vanlig folkeskikk?

Utrivelig konsultasjon

Klinikk: Gynekologene AS Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg har nå vært hos dr Høgdahl to ganger, først for noen år siden og hadde en dårlig opplevelse da, men ga henne en ny sjanse da jeg ble henvist dit på nytt. Det angrer jeg på.

Jeg kom hit for å finne ut hva jeg kan gjøre med min hormonelle forstyrrelse og generelt prøve å forstå hvordan den fungerer. Ble møtt med "ta disse hormonpreparatene" og fikk ellers bare vage bortforklaringer og ting som "jeg skjønner ikke hvorfor du trenger å vite det?" "spiller det noen rolle hvorfor det er sånn?" i tillegg til ting som er fullstendig feil. Hun sa for eksempel at det ikke er mulig å ha en menslignende blødning uten å ha hatt eggløsning først - selv om dette er et helt vanlig fenomen og kalles anovulatoriske blødninger.

Lytter ikke, nedlatende tone, irritert når du spør om ting, tar seg ikke tid til å svare, virker ikke interessert i å hjelpe utover å gi "standardpakken" med medisiner som hun har bestemt seg for at er eneste løsningen.

Kommer ikke tilbake.

Ikke særlig fornøyd

Klinikk: Gynekologene AS Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Det er synd at en så lite informativ gynekolog er sertifisert til å sette inn Gynefix spiral. Første time gikk greit, men etter at jeg flere ganger kom tilbake med kraftige smerter og mye spørsmål fikk jeg bare som svar hver gang: alt ser fint ut med spiralen. Og det er greit nok det, men Heidi er ihvertfall ikke en gynekolog som tar seg tiden til å sjekke andre ting eller snakke og vise nysgjerrighet og forståelse for slike smerter. Måtte dra til Volvat for å ta ut spiralen, og selv om det var dyrt, følte jeg meg ekstremt mye bedre ivaretatt der. Ble henvist videre for å følge opp de kraftige smertene jeg har hatt det siste halve året. Jeg anbefaler ikke Heidi som gynekolog.

Ubehagelig opplevelse

Klinikk: Gynekologene AS Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg kan dessverre ikke anbefale å gå hit. Slik jeg opplevde det virket Heidi irritert over at jeg var der og brukte av hennes tid. Måten hun snakket til meg på opplevde jeg også i likhet med flere andre her som nedlatende. Jeg følte verken at jeg ble hørt eller ivaretatt, og opplevde at problemene jeg har slitt med i flere år ble bagatellisert og ikke tatt på alvor.

Les alle vurderingene

Les alle publiserte brukervurderinger på Legelisten.no.

Dette er en Pluss-tjeneste.