Trond Helge Orlin

St. Olav Medisinske
Mann, 52 år

Spesialisering

Allmennmedisin

Autorisert

1995

Ledige plasser

10 av 1700

Advarsler

Sjekk eventuelle reaksjoner fra Helsetilsynet

Vurderings­varsel

Blir varslet når nye vurderinger blir publisert.

Praksis

St. Olav Medisinske
St.Olavs gate 3 C 0165 Oslo
Vis kart
Trond Helge Orlin er en av 533 fastleger i Oslo

Brukernes vurderinger

Samlet vurdering
36 vurderinger
Tilgjengelighet
24 vurderinger
Tillit og kommunikasjon
29 vurderinger
Service
24 vurderinger

Siste vurderinger av Trond Helge Orlin

Forhåpentligvis bedre på fysisk sykdom enn psykisk

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Har brukt lang tid på å skjønne hva som skjedde på legekontoret i november 2017. Jeg møtte opp til min første time med tusen tanker og bekymringer i hodet, noe som ikke er uvanlig. Jeg satt med store spørsmål ingen har svar på, men det å gi en angststappet og suicidal person enda mer å bekymre seg for, var ikke særlig kult eller profesjonelt. "Jeg sliter med å komme meg ut av soveromsdøren," forteller jeg. "Du skal kjøpe piggsko. Du skal gå minst 1 time i skogen. HVER DAG."

Det føltes helt absurd. Har jeg virkelig vært så idiot at løsningen er så enkel som piggsko? Jeg klarte én tur rundt Sognsvann på 45 minutter, uten piggsko. Hvilke sko jeg skulle kjøpe, var jeg minst tolv tusen vurderinger unna, og jeg har enda en oppgave jeg henger etter på - mer nøyaktig 90 timer med skuffelser. Høsten og vinteren var tyngre og lengre enn noen sinne, og jeg har aldri følt så intenst på behovet for å forlate alt og alle. Min allerede veletablerte legeskrekk ble nok en gang forverret, og jeg ble rett og slett nødt til å bytte lege.

Tviler ikke et sekund på at Orlin er dyktigere på fysiske plager, men må si meg enig i tidligere kommentarer om at det er paradoksalt med en lege som kun kan hjelpe friske mennesker.

Vær så snill, kjære leger, ikke gjør slikt med oss sårbare og livredde. Ofte er det eneste vi trenger at noen faktisk prøver å forstå.

Her må du gjøre jobben selv

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Har hatt Trond som lege i to år og vært på tre legebesøk i denne perioden. Timebestilling og reseptfornyelse er enkelt da det kan gjøres på nett, og man kan raskt få time bortsett fra på mandager ettersom han ikke jobber da.

I møtet med pasienten fremstår han både uinteressert og forutinntatt. Lite rådgivning og svar å få. Hvis du stiller spørsmål om tilstanden din kan svaret være «Hva tror du?», «Hva vil du kalle dette?» eller «Hva tror du dr. Trond kan gjøre med dette?». Dette er ikke pasienten sin jobb å vurdere og man går derfra med flere spørsmål enn da man kom. Han har en nedlatende kommunikasjonsform og har også en tendens til å etterligne dialekt, noe som gjør at han fremstår svært useriøs.

Vil ikke anbefale denne legen og er nå i prosess med å bytte til en annen.

Forbered deg godt.

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Har hatt flere besøk hos Trond Orlin, og det er ikke måte på hvor frisk jeg er, så lenge statistikken tilsier det. Denne legen passer utmerket for deg som vet hva som er galt, ber om en konkret behandling for dette og som ikke gir deg før du får det. Ikke vær for syk med andre ord.

Rak, ärlig, no bullshit

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

+En otroligt lyhörd läkare som tagit mig på allvar från sekund
+han fick min tillit direkt och har hela tiden tatt vad jag säger seriöst.

+När en behandlingsmetod inte har fungerat så har han hjälpt till att experimentera för att hitta rätt.
+aldrig bullshit med med Trond. Han säger det som behöver sägas med integritet och största respekt för patienten - men ändå rätt ut!

-Få tider
-ofta försenad till time, å andra sidan brukar han god tid vid mina besök så jag vet att han är nöye och noggrann.
-TA ALDRIG BILEN HIT! Det är helt omöjligt att parkera utanför Ring 3.

Summa summarum: mycket kompetent lege. Kan han bara få sig mindre patienter och väntetider så hade det vart fenomenalt.
Byter aldrig fastlege.

Dyktig, men krever en del av deg som pasient

Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Jeg har hatt Trond Orlin som fastlege i over 10 år nå og oppfatter han som faglig dyktig og seriøs som lege. Han er hyggelig og lett å prate med (ihvertfall om sykling). MEN -

Trond har tilsynelatende en vegring for å behandle eller medisinere. Han konkluderer ganske ofte med at livsstil er årsak til problemet og han vil se egeninnsats før han evt. vil gjøre noe. Dette er vel og bra, men for min del synes jeg han drar det for langt.

Jeg har over mange år hatt problemer med urinsyregikt (podagara) og det tok 5 år før han ville sette meg på medisiner. Det løste i stor grad problemet, og jeg tenker at jeg kunne unngått mye smerte og problemer om vi hadde startet dette tidligere.

Jeg har videre hatt kronisk betennelse i høyre akilles, også over mange år. Dette avfeier han som "umulig" å behandle og er ikke interessert i å forsøke å gjøre noe med det. Godt mulig at han har rett, men jeg skulle ønske at han på mine vegne ville lagt seg litt mer i selen ettersom han vet at jeg har slitt med dette i mange år.

Trond er forøvrig svært opptatt av sykling og prater gjerne som sine daglige turer fra Asker. Generelt virker han mer positiv til mennesker som holder seg i god form, og tilsvarende negativ til de som ikker er så flinke til det. Litt paradoksalt med en lege som helst vil ha friske pasienter...

Når det gjelder legesenteret St Olav Medisinske er de nokså håpløse. Det tar som regel lang tid å komme gjennom på telefon, og det er sjeldent mulig å få time innen 7 dager. Dette er det som irriterer mest og grunnen til at jeg nå vurderer å bytte fastlege/legesenter.