Marit Garberg Andvig
Var ikke sikker på hva jeg hadde i vente etter å ha lest kommentarene her, men heldigvis så ble det et meget positiv møte. Dr. Andvig fremstod som meget profesjonell og jeg fikk umiddelbart stor tillit til henne. Hun var i tillegg meget grundig og informativ.
En lyttende og hyggelig gynekolog som jeg varmt vil anbefale videre.
Etter å ha lest alle anmeldelsene her på legelisten så kan man si at jeg ikke akkurat gledet meg til timen min hos Marit. Derfor synes jeg det er verdt å dele min opplevelse her.
Marit tok meg i mot på en hyggelig måte, og vi tok en prat om bakgrunnen for henvisningen min først. Selve undersøkelsen bestod av en vanlig celleprøve, ultralyd og rutinesjekk. Hun var forsiktig og forklarte hva hun skulle gjøre før det ble gjort. Det var heldigvis en behagelig opplevelse!
Det eneste jeg vil klage på er at det tok fire måneder å få time. Men det virker som et generelt problem i Oslo da ingen andre klinikker kunne tilby meg time før den jeg opprinnelig fikk her på Spesialistsenteret.
Jeg var hos henne for noen år siden og syns informasjon og råd hun ga vedrørende min tilstand var klar og god. Det er råd jeg har fulgt, og som har gjort at tilstanden kan holdes i sjakk, uten at jeg trenger medisiner og ytterligere legehjelp. Etter min mening er dette det lege en lege skal gjøre. Hun fremstår kanskje som noe myndig og direkte, men folk er forskjellige. Jeg opplevde henne ikke som uproffesjonell og da syns jeg det bør være spillerom for å ha sin egen personlighet - også for en lege. Fornøyd med konsultasjonen, og har jeg nevnt henne til fastleger og andre spesialister i ettertid så har de alltid ytret at hun er respektert innenfor feltet sitt.
Jeg ble henvist til Marit for å ta en biopsi i forbindelse med celledeling på livmorhalsen. Det første hun sa etter at vi hadde hilst, var at det var fryktelig unormalt å ha celledeling i så ung alder (jeg er 26). Hun presterte deretter å si at celledelingen på mange måter var min egen feil (antar at hun refererte til at HPV viruset smitter seksuelt). Dette ga et veldig kjedelig utgangspunkt for resten av timen, og jeg følte med utrolig liten der jeg satt.
Under selve biopsien fortsatte hun å snakk ned til meg og mente det måtte være noe galt med meg som syntes en biopsi var så smertefullt. Hun la også til "at det ikke er vanlig å blø så mye som du gjør" som fikk meg til å føle at det var noe galt med meg og jeg ble enda mer utilpass.
Jeg opplevde hele situasjonen som ekstremt krenkende og ubehagelig. Det ble så ille at jeg tilslutt bare knakk sammen i tårer (jeg er ikke en som vanligvis gråter foran andre) og da fikk jeg bare beskjed om at jeg fikk ta meg sammen og ikke ta så tungt på det.
Hadde det ikke vært for den utrolig hyggelige legen på Ullevål som senere gjennomførte operasjonen, ville jeg nok fortsatt vært traumatisert og hatt angst for å gå til fremtidige underlivsundersøkelser.
Jeg opplevde Marit som en ekstremt usympatisk lege, uten et snev av medfølelse ovenfor meg som pasient. Jeg anbefaler alle som har muligheten til det, å velge en annen gynekolog.
Hun kan sakene sine har jeg inntrykk av. Har gått hos henne i 30 år og følt meg ivaretatt. Kjenner henne ikke igjen i de andre beskrivelsene.
💙 Visste du at Legelisten årlig har over 3 millioner brukere?