Revmatologer og fysikalske medisinere er lagt til

Revmatologer er leger som har spesialisering på det medisinske fagfeltet revmatologi. Revmatisk betennelse skyldes feil i kroppens immunsystem, slik at 'kroppen angriper seg selv'. De vanligste betennelsene er i ledd og ryggsøylen.

En spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering er en lege som har spesialisert seg på sykdommer, skader og funksjonssvikt i skjelett og muskler.

Se en oversikt over de respektive spesialistene her:

Hvis du har besøkt en revmatolog eller en fysikalsk medisiner, så er det til stor hjelp for andre om du deler din erfaring ved å skrive en vurdering.

Jeg finner ikke spesialisten jeg har gått til i listene deres?

Send oss da en epost til post@legelisten.no med spesialistens navn og evnt. klinikk, så skal vi få oppdatert oversikten.

Hva er forskjellen på «offentlige» og «private» spesialister?

Når man skal velge spesialist er det viktig å vite om man ønsker å gå til en privat eller offentlig spesialist. Her er de viktigste forskjellene:

  • Offentlige spesialister: dette er leger som har avtaler med helseforetakene og således er offentlig subsidiert. For å gå til en offentlig lege MÅ du ha henvisning fra fastlegen eller en annen lege. På grunn av den offentlige subsidieringen vil egenandeler pasienten betaler som oftest være ganske begrenset. Offentlige leger kan ha relativt lange ventetider.
  • Private spesialister: dette er leger som ikke har avtaler med helseforetakene og hvor pasienten betaler hele regningen selv. For pasienten er det altså mye dyrere å gå til en privat lege enn en offentlig. Til gjengjeld trenger man ikke henvisning og ventetiden er som oftest kortere.

Finner du noen feil eller har du forslag til hvordan vi kan forbedre tjenesten? Send oss en epost til post@legelisten.no.