Blogg

Blogg

Stadig flere finner legen sin på Legelisten.no

Det er lenge siden vi har skrevet noe om trafikken til siden, og for mange av dere er det nok heller ikke så interessant. Når vi nå velger å gjøre det, skyldes det at vi forrige måned nådde en liten milepæl som vi synes fortjener litt oppmerksomhet.

200 000 brukere besøkte Legelisten.no 280 000 ganger i januar, og dette er første gang i Legelisten.no's historie har vi satt besøksrekord i en måned der vi ikke har hatt nevneverdig mediaoppmerksomhet.

Tjenesten er i stor grad skapt av dere brukere, som har tatt dere tid til å vurdere deres fastleger, tannleger ...

Les mer

Ledigvarsel, nå med kortbetaling

Vi har lenge tilbudt en ledigvarslingstjeneste, der du kan få en SMS når fastlegen du ønsker deg får ledig plass på sin liste.

Frem til nå har det kun vært mulig å betale for denne tjenesten med SMS, noe som har vært kjedelig for de som av ulike grunner ikke ønsker å benytte telefonregningen til å betale for slike tjenester. For eksempel at man har telefonabonnement betalt av arbeidsgiver.

Det bestemte vi oss for å gjøre noe med, dermed kan du velge om du ønsker å betale med SMS eller med kort. Send oss gjerne en epost på post@legelisten.no om ...

Les mer

Myndighetene advarer mot fastlegebytte-svindel

Helsedirektoratet gikk i går ut og advarte mot nye svindelnettsteder som tar godt betalt for å gjennomføre fastlegebytte.

Etter å ha blitt spurt om dette, ønsker vi å presisere følgende: Vi har ingen forbindelse med de aktuelle nettstedene. Vi håper at dette ikke vil gå ut over legitime fastlege-relaterte tjenester som Legelisten.no og vår konkurrent leger.no.

Les mer

Ingen venteliste for bytte av fastlege

På legelisten tilbyr vi en tjeneste der du kan bestille varsel på sms om når legen du ønsker deg får ledige plasser. Noen av våre brukere misforstår og tror at de melder seg på en venteliste når de benytter varslingstjenesten vår, men det er dessverre ikke tilfelle. Det er faktisk ikke mulig å melde seg på noen venteliste for å få fastlege.

Fastlegeordningen fungerer slik at når en lege får ledige plasser skjer tildelingen etter "først til mølla"-prinsippet, så her gjelder det å følge med og være tidlig ute for å sikre seg en plass. Vår varslingstjeneste ble utviklet ...

Les mer

Hvordan forholde seg til negative omtaler

Mange leger opplever negative omtaler om seg selv som både sårende og urettferdige. Andre føler frustrasjon over å ikke ha gjort en god nok jobb og frykter at både inntekter og omdømme kan bli skadelidende. Hva er så den beste måten å møte kritikken på?

Man kan selvfølgelig forsøke å hindre at negative omtaler publiseres. En metode som ble utprøvd i USA  var å la pasienter undertegne en kontrakter før behandling, der de frasa seg retten til å komme med offentlige vurderinger av legen i etterkant. Slike ordninger viste seg å være helt feilslåtte, og er ikke lenger noe som anbefales. Konklusjonen ...

Les mer