Blogg

Blogg

Hvordan klage på feilbehandling eller søke om erstatning

Fra tid til annen får vi inn vurderinger av leger som kan tyde på at det foreligger feil eller utilstrekkelig behandling eller diagnostisering. Av juridiske årsaker er vi forhindret fra å publisere de fleste vurderinger som inneholder anklager om feilbehandling eller feildiagnostisering. Våre sider er derfor ikke det rette stedet å ta opp slike saker.

Dette betyr ikke at denne typen saker ikke er viktige! Dersom du mener at du kan ha blitt utsatt for feilbehandling eller feildiagnostisering oppfordrer vi deg derfor til å vurdere å gå videre med saken på følgende måter:

  • Klage til statsforvalteren (tidligere ...
Les mer

Står du på lure-venteliste?

Vi ga nylig ut en rapport som så på mulighetene nordmenn har for å bytte fastlege. Vi fant at mange, over en kvart million, står på venteliste for å få ny fastlege. Og mange må vente i flere år.

Da vi arbeidet med rapporten fant vi ut at noen av de som har bedt om å bytte fastlege er ekstra uheldige. Vi kan nå avsløre at over 12 000 nordmenn står på venteliste hos fastleger som har låst sine lister. Det vil si at de ikke tar imot noen nye pasienter i det hele tatt. Selv om andre ...

Les mer

Hvor lenge må jeg vente for å få ny fastlege?

Det er få fastleger som har ledige plasser og det er dessverre lange ventetider for å bytte til mange fastleger i Norge. Problemet med lange ventelister ble beskrevet i en rapport vi utga i samarbeid med en forsker ved Universitetet i Oslo for to uker siden. Rapporten kan leses her.

At fastlegeordningen trenger vesentlige forbedringer er åpenbart. Legelisten.no er blant dem som mener det ikke er godt nok at det nesten ikke finnes ledige fastleger å bytte til. Å kunne bytte fastlege er en viktig rettighet. At denne retten nå for mange har blitt til en "rett til ...

Les mer

Lange ventetider for å bytte fastlege

Som en del av fastlegeordningen har pasienter rett til å bytte fastlege. Inntil to ganger per år har man lov til å skifte fastlege, enten man flytter, opplever at kjemien ikke stemmer, eller av andre grunner. Men hvor reell er denne retten? Legelisten.no, i samarbeid med førsteamanuensis Helge Skirbekk ved Universitetet i Oslo, har i en ny rapport undersøkt nettopp dette. Rapporten kan leses her.

Diskuter saken på Facebook her.

Rapporten tegner dessverre et dystert bilde. Veldig få fastleger, kun 12%, har åpne lister som det går an å bytte til uten å måtte vente. I ...

Les mer

Vil du jobbe med oss? Vi søker etter utvikler

Vil du være med å utvikle en av norges mest brukte helsenettsider?

Legelisten.no har en sterk posisjon og merkevare blant norske pasienter. Vi skal videreutvikle plattformen vår og bygge nye tjenester som kan hjelpe både pasienter og tilbydere av helsetjenester.

Vi ser etter en utvikler som kan være med å utvikle nettsiden og selskapet videre. Du vil bli en nøkkelperson i vårt team og vil jobbe tett med vår CTO.

Vi kan tilby:

  • Mulighet til å delta i hele utviklingsprosessen
  • Svært kort vei fra idé til prodsetting
  • Ffrihet til å gjøre jobben når og ...
Les mer