Blogg

Blogg

Hva gjør en psykolog?

Mental helse er en viktig del av vår totale velvære, og psykologer spiller en avgjørende rolle i å støtte, behandle og fremme vår psykiske helse. Men hva gjør egentlig en psykolog? Enten du vurderer å oppsøke en psykolog selv, eller bare er nysgjerrig på deres arbeid, vil vi her forsøke å gi deg en god forståelse av hva en psykolog gjør og hvorfor deres arbeid er så viktig. 

Se video med psykolog Vidar Ulset for å finne ut mer om disse tingene.


Trenger du en psykolog? Se vår oversikt over psykologer i Norge.

Hva jobber psykologer med?

Psykologer ...

Les mer

Hva gjør en psykiater?

Har du noen gang lurt på hva en psykiater egentlig gjør? Mental helse er et viktig og stadig mer aktuelt tema. Psykiatere spiller en avgjørende rolle i diagnostisering, behandling og støtte til personer med psykiske lidelser. I dette innlegget vil vi utforske hva en psykiater er, deres arbeid og hvordan de hjelper pasientene sine.

Legelisten har snakket med Marianne Hatle, psykiater på Legevakt Vest, hun forklarer hva en psykiater gjør.Trenger du en psykiater? Sjekk vår oversikt over alle psykiatere:

Psykiaterer i Oslo
Psykiaterer i Bergen
Psykiaterer i Trondheim
Psykiaterer i Stavanger
Psykiaterer i Bærum
Psykiaterer i ...

Les mer

Trenger du helsehjelp i nærområdet? Vi hjelper deg finne behandlere i din bydel

Bor du i en av de største byene i landet og synes det er vanskelig å finne den rette behandleren i ditt nærområde? Ønsker du en enkel og praktisk løsning som gir deg en liste over tilgjengelige helsepersonell samlet på ett sted? Da har vi gode nyheter til deg! Med Legelisten kan du enkelt søke opp og finne rett behandler i din bydel.

De fire største byene i Norge, Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, er delt inn i bydeler. Vi har jobbet hardt for å få en så komplett oversikt som mulig over hvilke klinikker og behandlere ...

Les mer

Har du besøkt noen på sykehjem i det siste?

Sommeren er rett rundt hjørnet, og det er tid for avslapning, solskinn og kvalitetstid med familie og venner. Men før vi kommer for mye inn i feriemodus ber vi deg bruke noen minutter til å vurdere en viktig ting - sykehjemmet.

Mange av oss har eldre familiemedlemmer som trenger ekstra omsorg og assistanse i hverdagen. Et sykehjem kan være akkurat det de trenger for å sikre at de får den omsorgen de fortjener.

I Norge finnes det over 800 sykehjem og rundt 40 000 mennesker har disse institusjonene som sine hjem. Beboere på sykehjem er blant de mest ...

Les mer

Hva gjør en spesialist i endodonti?

Har du noen gang lurt på hvem som er eksperten som tar seg av problemene med tannens pulpa og rotkanaler? Det er en spesialist med det litt vanskelige navnet endodontist. Enten det er tannverk, rotbehandling eller tannskader, er en spesialist i endodonti den rette personen å henvende seg til for å få den nødvendige ekspertisen. Bli med oss når vi utforsker hva en spesialist i endodonti gjør og hvordan de kan hjelpe deg med å bevare tannhelsen din på best mulig måte!

For å finne ut mer om hva spesialister i endodonti gjør, har vi snakket tannlege Homan Zandi ...

Les mer