Volda Legesenter

Kontakt

Telefonnummer70 05 89 0070 05 89 ...
Stormyra 6 6100 Volda
Vis kart

Tilknyttede personer

Brukernes vurderinger

Samlet vurdering
(42)
42 vurderinger
Tilgjengelighet
(28)
28 vurderinger
Tillit og kommunikasjon
(37)
37 vurderinger
Service
(24)
24 vurderinger

Siste vurderinger av Volda Legesenter

Virket stresset og lite lyttende

Lege: Olav-Andre Dagestad Myklebust Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Ble møtt av en mann som nærmest sprang fra venteværelse til legekontoret. Han virket veldig stresset og jeg følte at han verken så meg eller lyttet ordentlig til meg. Midt i timen ringte telefonen hans, og han tok den plutselig uten forvarsel. Da han hadde lagt på røret sa han til meg at han hadde falt ut av samtalen vår, og jeg måtte gjenfortelle det jeg allerede hadde sagt. Det kan ha vært mange pasienter og mye stress den dagen, men jeg sitter igjen med dårlige minner av legetimen. Neste gang han får en telefon hadde det vært fint om han kunne sagt i fra at han må ta den og beklage seg, istedenfor å bare avbryte pasienten midt i en setning. Gjerne litt mer øyekontakt og normal gangfart fra venteværelse til legekontoret så man slipper å være andpusten når man er framme.


Beklager denne dystre opplevelsen på det aller sterkeste!

Vi forsøker å gjøre vårt beste og ønsker å møte pasientene på en skikkelig og verdig måte til enhver tid. Samtidig er dette en jobb med uforutsigbarheter. Tidvis oppstår unntakstilfeller og ma. denne uken har dette særlig gjort seg gjeldende.

Om du var så uheldig å møte meg eksempelvis 5/3 var dette en dag jeg - med allerede full timebok og egne pasienter - uten forvarsel måtte ta over vakten og alle ø.hj.pasientene på toppen, uten tilleggsdekning (gr. uforutsett hendelse hos vakthavende). Telefonlisten var lang, venterommet fullt og flere pasienter var meldt på vei. Mange trengte snarlig tilsyn og ø.hj.telefonen gikk - og måtte besvares - i ett...
Jeg var hjemme 20:45 den dagen der jeg ble møtt av neglisjerte egne avtaler og familie...

Skulle ønske dette var et helt ekstraordinært engangstilfelle, men dessverre er vårt yrke og våre rammer/Fastlegeordningen i dag slik at vi ofte blir presset inn i lignende situasjoner (derav økende frafall, rekrutteringssvikt og pågående "krise"?).
At det tilsynelatende gikk/går på bekostning av den viktige pasientrelasjonen er uansett galt, det sårer og jeg forsøker på ingen måte unnskylde meg ved den kontekst vi ofte befinner oss i. Jeg beklager derfor du opplevde det slik. Jeg burde vært forsøkt håndtert annerledes. Jeg håper du likevel fikk noe hjelp den dagen.

Jeg håper ellers deres opplevelse ikke er representativ, da den beskriver alt annet enn det de fleste leger ønsker/forsøker stå for. Kritikk er imidlertid viktig og noe vi konstruktivt kan justere oss etter. Mht. det "usolidariske gangtempo" tar jeg dette allerede til ydmyk etterretning;)

Vennlig (og avstresset) hilsen
Olav-Andre

PS: Om du opplever tilsv. opplevelse ved noe legekontor igjen si fra til legen som kanskje nettopp opplever en "slik dag". Utover å kommentere på Legelisten.no står du også fri til å si fra til Bent Høie. Mange enkeltleger kan og bør kanskje endre praksis, men jeg frykter likevel problematikken vesentlig fundamenterer i et høyere nivå...

Besvart av Olav-Andre Dagestad Myklebust

En unik skatt

Lege: Arne Rasmus Finsådal Drabløs Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Arne Drabløs er ein sjelden og unik lege. Han er kvalifisert på så mange omeråder andre legar ikkje er. Han er eit medmenneske, han er empatisk og utrulig dyktig i faget sitt. Brei kunnskap og forståelse for alt, og ikkje minst psykiske lidelsar. Noko som er ei mangelvare hos dei fleste fastleger. Du føler deg sett, tatt på alvor, ivaretatt og trygg hjå Arne. Du føler deg ikkje til bry, eller at du ikkje er viktig. Eg føler meg velsigna som har han som fastlege. Han har redda fleire liv, i ei breiare forstand en berre fysisk å redde. Eg har hatt mange legar i mitt liv, og når eg fekk Arne snudde det livet mitt trill rundt! Det første han sa til meg var; du har store evner, store ressursar og vi skal klare dette ilag. Hadde ikkje eg hatt Arne Drabløs hadde eg nok ikkje våre her i dag. Takk, Arne. Håper på å aldri miste deg!

Ble ikke tatt på alvor

Lege: Astrid Kiperberg Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Denne fastlegen har gjentatte ganger ikke tatt meg på alvor når det gjelder mine symptomer. Jeg måtte til slutt bytte fastlege for å bli tatt på alvor. Etter min mening kan denne fastlegen ha nytte av å lytte bedre til pasientene sine, og ikke trekke for raske konklusjoner om at pasienten «overdriver».

Etter min mening er god kommunikasjon med pasienten basert på gjensidig respekt og tillit en svært viktig del av legeyrket for å blant annet kunne ta en god anamnese. En slik god kommunikasjon opplevde jeg altså dessverre ikke hos denne legen, tvert imot følte jeg at hun ikke trodde på symptomene mine tross i hvor godt og ryddig jeg prøvde å forklare det.

Jeg har hatt denne fastlegen i ca 10-15 år. Det skal sies at dette fungerte godt da jeg var frisk og kun trengte små og mer vanlige undersøkelser som å sjekke vitaminstatus og lignende.

Den beste legen jeg har hatt

Lege: Olav-Andre Dagestad Myklebust Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Respektfull, kunnskapsrik, varm og trygg. Han vil ditt beste på alle måter. Jeg er rett og slett lei meg for at jeg måtte flytte da jeg mistet han som fastlege.

Trygg og flink lege!

Lege: Torhild Sletten Bøen Skrevet
Samlet vurdering
Tilgjengelighet
Tillit og kommunikasjon
Service

Beste legen eg har hatt! trygg, flink, og er ho usikker på noko så søkjer ho råd hos andre. Lyttende,omsorgsfull, snill og tek seg god tid !anbefalast på det varmaste 😊