Vågsgata Legesenter AS

Vågsgata 20 4306 Sandnes

Siste vurderinger av behandlere ved Vågsgata Legesenter AS

Ilan Elanzen må komme tilbake

Lege: Ilan Elanzen Skrevet

Det er på tiden at Ilanzen kommer tilbake!
Ingen kan erstatte han!
Ilanzen har lyttet og har tatt sine pasienter på alvor!
Vikarlege [navn fjernet av moderator] er en god lege men trenger bare tid for å bli kjent med pasientene sine!

Fantastisk lege - og bra vikar

Lege: Ilan Elanzen Skrevet

Jeg har gått til Elanzen i over 20 år. Han har vært fantastisk, tatt meg på alvor og har fulgt meg gjennom opp- og nedturer. En god fastlege er uvurderlig. Det var derfor trist å høre at han har permisjon.
Første møte med vikaren var overraskende. Han har en helt annen stil som lege, litt mer konfronterende, men etter tre konsultasjoner har jeg blitt vant til dette. Jeg liker han. Han lytter, kommer med sine meninger og anbefalinger, men har en åpen dialog med meg som pasient.

Ilan Elanzen har fått gal vikar?

Lege: Ilan Elanzen Skrevet

Jeg har hatt Ilan som fastlege helt siden jeg ble født og moren min hadde ham også til og med før jeg ble født. I dag har vært en av de vanskeligste dagene i hele mitt liv når jeg trengte og trenger hjelp mer enn noen gang. Jeg prøvde fortelle vikaren som var isteden for Ilan idag hvordan jeg har det og hvor vanskelig det er å for tiden, jeg forteller men jeg blir avbrutt hele tiden og han tar seg til hodet og stirrer ut vinduet mot pariserhjulet som står utenfor i Sandnes sentrum i ca 5 minutter? Under konsultasjonen opplevde jeg at legen responderte med mangel på forståelse for mine innspill. Da jeg svarte på spørsmål om symptomer, reagerte han gjentatte ganger med tydelig frustrasjon i kroppsspråk og tonefall. Jeg opplevde dette som avvisende og at det skapte en utrygg situasjon. Legen fastholdt at jeg burde prøve nye antidepressiva, til tross for at jeg forklarte grundig hvorfor dette ikke er ønsket eller forsvarlig for meg basert på tidligere erfaring. Konsultasjonen opplevdes som belastende, og jeg ble psykisk dårligere i etterkant. Situasjonen i møtet gjorde at jeg ikke fikk nødvendig hjelp eller en tilstrekkelig faglig vurdering av funksjonsevne og videre behov. Jeg gikk hjem psykisk nedbrutt.

Fantastisk lege har fått grusom vikar

Lege: Ilan Elanzen Skrevet

Ilan Elanzen er en fantastisk lege.
Elanzen har kjent meg i 16 år, helt tilbake til når han var fastlege på Bogafjell. Hos han var jeg trygg, og jeg visste at jeg ville bli tatt på alvor uansett hvorfor jeg var der.
Det er skikkelig synd at han nå er erstattet med en helt ubrukelig vikar.

Den nye legen, eller vikaren, har avsluttet behandling jeg har fått over tid hos Elanzen.
Han vil ikke jobbe ut fra diagnosen Elanzen har stilt, og sier:
«jeg har aldri utredet eller stilt en diagnose som støtter behandlingen du har fått. For å få samme behandling må jeg stille en diagnose».
Problemet oppstår virkelig når han ikke er videre interessert i å faktisk stille en diagnose, men skal fortelle meg hva som var galt med diagnosen og behandlingen til Elanzen; legen som har kjent meg siden jeg var ungdom.

Han har møtt meg 3 ganger, og siste gangen jeg var hos han, sa han til min forlovede som var med meg: «jeg kjenner henne (meg), sånn (frustrert) er hun hver gang jeg ser henne (vi hadde 2 treff før dette) og jeg vet hvem sånne som hun er, tror du at du kjenner henne bedre enn meg?»

Forloveden min var med for å se det med egne øyne; at jeg blir avvist før jeg i det hele tatt får utrykket meg og at hvis du er uheldig og sliter med den psykiske helsen, så er man egentlig bare en «klager» og som ikke «gidder».
Hun var målløs etter legetimen.

I ettertid har jeg benyttet meg av Helsenorge appen. Jeg vil ikke se [navn fjernet av moderator] igjen, så jeg har skrevet e-konsultasjon som skal besvares innen 5 virkedager. Jeg har ved to anledninger sendt sånn e-konsultasjon om at jeg ønsker henvisning. Meldingene blir ikke en gang besvart, og dette er en E-tjeneste som koster penger på samme måte som en legetime.
Det hjelper heller ikke at det er en relativt alvorlig sykdom jeg ønsker henvisning og behandling for.

Nå skal jeg lete etter ny lege, med tungt mot… Det blir store sko å følge etter Ilan Elanzen..

Styr unna

Lege: Elisabeth Smith-Solbakken Skrevet

Bruk en annen lege om du kan, hun lytter ikke, viser ingen forståelse. Hever stemmen og alltid seint ute.