Nevrologer på Legelisten.no

En nevrolog er en lege som har spesialisert seg på sykdommer i nervesystemet. Vi skiller mellom det sentrale nervesystemet, hjernen og ryggmargen, og det perifere nervesystem, som er alle nervene som ligger utenfor hjernen og ryggmargen. Du finner landets private nevrologer og avtalespesialister hos oss.

Oversikt over nevrologer i Norge finner du her.

Hvis du har besøkt en nevrolog, så er det til stor hjelp for andre om du deler din erfaring ved å skrive en vurdering. Søk opp legen her, klikk på legens navn i søkeresultatet og når du er på legens profilside klikk så på den blå knappen som heter «Ny vurdering».

Jeg finner ikke nevrologen vi har gått til i listene deres?

Send oss da en epost til post@legelisten.no med nevrologens navn og evnt. klinikk, så skal vi få oppdatert oversikten.

Hva er forskjellen på «offentlige» og «private» nevrologer?

Når man skal velge nevrologe er det viktig å vite om man ønsker å gå til en privat eller offentlig nevrolog. Her er de viktigste forskjellene:

  • Offentlige nevrologer : dette er leger som har avtaler med helseforetakene og således er offentlig subsidiert. For å gå til en offentlig lege MÅ du ha henvisning fra fastlegen eller en annen lege. På grunn av den offentlige subsidieringen vil egenandeler pasienten betaler som oftest være ganske begrenset. Offentlige leger kan ha relativt lange ventetider.
  • Private nevrologer: dette er leger som ikke har avtaler med helseforetakene og hvor pasienten betaler hele regningen selv. For pasienten er det altså mye dyrere å gå til en privat lege enn en offentlig. Til gjengjeld trenger man ikke henvisning og ventetiden er som oftest kortere.

Finner du noen feil eller har du forslag til hvordan vi kan forbedre tjenesten? Send oss en epost til post@legelisten.no.